Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrovnat nivelační stěrku

Od: honza1111® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit. Vylil jsem podlahu samonivelační stěrkou. Podlaha je krásně hladká, bez prasklin či hrbolků. Bohužel po přiložení vodováhy není celá podlaha úplně v horizontální rovině a na celé ploše jsou i rozdíly 0,5 mm. Jak si s tím poradit?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Max nerovnost su 2mm na 2m dlhej late. Vasa chyba bola , nemali ste tam v pravidelnom rastri vyznacene vysky, bud navrcem hmozdinky a dam podla laseru hlavicky do roviny alebo nalepit nejake terciky. Presli ste to za mokra jezkom?
hodnocení

ano, ježka jsme použili, jinak je podlaha krásně hladká, jen nerovná...S těmi terčíky to jsem si neuvědomil. Myslel jsem, že podlaha se rozleje nějak gravitací sama. Je nějaký způsob jak to opravit? Nerad bych podlahu dával pryč a dělal celou znovu.

Ak je tam vyskova rezerva, tak penetrovat a naliat dalsiu vrstvu podla tercikov. Inak len pozicat brusku na beton a zrovnat hrby.

spu
hodnocení

0x

0,5mm je perfektní výsledek.

jk2021

Také si myslím... tak malá odchylka je lidskými smysly absolutně nepostřehnutelná.

hodnocení

bohužel je to 0,5 cm a ne 0,5mm*bum*

hodnocení

0x
Pokud je tam lavor, tak jeste namichat a vylit. Jaka bude podlahova krytina? Pokud dlazba, tak se pouzije hobl s vyssim zubem.

hodnocení

bude tam vinyl. To jsem si taky říkal, že prohlubeň se znovu vyleje, ale jak to vylít do ztracena, ten přechod pak asi bude ne?

Prechod se da prebrousit do ztracena hladitkem s brusnou mrizkou na sadros.

hodnocení

ta brusná mřížka na sadroš stojí asi kolik? A půjde to vůbec, když bude nivelace úplně zaschlá?

Mrizky stoji 10ks cca 75kc. Nenechal bych to uplne vyzrat, ale cim driv, tim to pujde lip brousit. Chce to trochu pohlidat. Kazda sterka tvrdne jinak.

hodnocení

Peter - bohužel výšková už není. Nedají se vylít jen ty prohlubně, jak tu někdo radil? Ta bruska se někde tedy v půčovně půjčit? To je přímo bruska na nivelaci?

el
Dají se vylít jen Ty prohlubně, koukni na nivelaci kterou kupuješ, na těch pytlích je to psané od- do Například 2-30 mm
Kup s nejnižší možnou výškou.
Kdyby bylo třeba brousit tak líp se bude asi brousít sádrová než cementová nivelace, ale brousit jsem to nikdy nemusel tak nevím jak to jde nebo nejde.
Když jsem potřeboval někde nalít do ztracena tak jsem tomu pomohl štětcem.na okrajích.
Před vylitím další vrstvy je třeba nechat předchozí vrstvu vyzrát a napentrovat.

hodnocení

0x

Špatně jste penetroval, proto se vám to špatně znivelovalo. Nyní to musíte nechat minimálně 3 týdny vyzrát a znovu napenetrovat, znivelizovat. Pokud to uspěcháte, dají se očekávat smršťovací trhliny. Pro nápravu použijte stejný typ nivelace (sádrová/ cementová)

hodnocení

napenetroval jsem to 2x a vždy nechal proschnout. Co znamená znivelizovat? A co jsou smršťovací trhliny? Mám to hladké bez trhlin, jen to není v horizontální rovině...

hodnocení

0x

Nepsal jste, o jak velkou plochu se jedná. Menší lavory lze opravit tak, že se vylejí řídkou sádrou a pak pomocí delšího rovného hranolu a brusného plátna zbrousí do roviny s ostatní plochou, sádra se brousí dobře. Po přebroušení sádry je vhodné celé místo napenetrovat zpevňující penetrací.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]