Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventil vs nesehnatelné hlavice

Od: vladimirk® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

na topení v paneláku máme hlavice Coterm 28mm.

Snažil jsem se sehnat náhradu, ale marně. Koupil jsem již druhou sadu hlavic, ale ani prd. Závit je dobrý, ale všechny hlavice jsou u závitu "krátké" resp. "málo hluboké"? Psal jsem do firmy HERZ, odpověděl technik, že by to mělo být OK, ale opět jsou krátké. Nebo jsou staré hlavice o tolik delší?(vyobrazeno červeně na obrázku).

Prosím o radu, jestli jsou náhrady za staré (dvě již rozpadlé hlavice), nebo se musí vyměnit ventily v topení?

Děkuji Vlad

Ventil vs nesehnatelné hlavice
Ventil vs nesehnatelné hlavice #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nahrady spis nejsou. Uz se to tady na poradne resilo. Vymenil bych i radiatorove ventily, osadil bych termoventily a hlavice od Heimeieru. V panelaku je to treba resit se spravcem, vymenit vsechny ventily najednou.
hodnocení

No, ono by to chtělo možná v celém domě a to je 142ks.. Nicméně toto správce nezajímá. Na dotazy ohledně topení sdělil, že si sám můžu vyměnit celý radiátor, pokud budu chtít a samozřejmě na své náklady..

Takže je vyměním. Nechtělo se mi do toho, ale co. Díky za odpověď, Vláďa

hodnocení

1x

Ano jsou ksehnání tyto hlavice, kupoval jsem už 2x a vždy pásli jako zádel na hrnec! Konkrétně je to typ Coterm 95R , (více v odkazu- instarjbc.cz/... ) je tam i na typy ventilů Mně osobně se zlomilapod maticí. Na nejvíce namáhaný ventil jsem koupil místo termostatické ruční ( instarjbc.cz/... )

Původně jsem chtěl nějakou náhradu což mi bylo nedoporučeno a páč topenáři jsou zaneprázdnění (jakože jich znám docela dost) tak rychlejší bylo sehnání nových hlavic, místo výměny celku.Do výměny celého ventilu se nehodlám pouštět, snad až z výměnou celého radiátoru,. PS odkud jste?

PS ještě bych měl mít jednu starou funkční-bez záruky.

hodnocení

0x

Domnívám se, že by se musela vyměnit termostatická vložka aby byla se soudobými hlavicemi Coterm komtatibilní. Tedy pokud jste koupil Coterm 95R a nepasuje. Záleží pak, jestli je to možné, jestli by se nemusel měnit celý termostatický ventil.

Tady je příklad ventilové vložky pro vešroubování

Ventil vs nesehnatelné hlavice #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]