Dobrý den. Mám dosluhující pračku se sušičkou Brandt, širka 45 cm, horní plnění. Hledal jsem obdobnou pračku se sušičkou šíře 45 cm, která jediná se vejde do koupelny ve dvougarsonce, leč nenašel. Má někdo povědomost, jestli se takové ještě vůbec vyrábějí a jaké, popř. odkaz na prodejnu/e-shop. Zaráží mě, že žádný velký prodejce nenabízí úzkou pračku se sušičkou. Vždyť bytů 1-2+kk v panelácích musí být minimálně desítky tisíc. Děkuji
NE. Taky jsem hledal, šťastný jsem byl, našel jsem Haier HWD80 B14979-S, udávaná šířka 46cm. to ano, bez dvířek a bez prostoru pro hadice, takže ve skutečnosti je od zdi 56cm. Bohužel, třeba v budoucnu. Taky bych bral 45cm.
Jj, já myslel, že si to zadavatel spletl. Pokud je opravdu myšlena šířka, tak leda aliexpress, tam mají neskutečné věci.
ryhoseznamcz
Nespletl. Skutečně jde o šířku, mezi zdí a umyvadlem, nikoli hloubku (kde jsou hadice). Mám ji už dlouho a kupoval jsem ji tady v ČR, už si nepamatuju jde. Byl jsem s ní spokojený, ale už holt dosluhuje
Nenašla jsem. Pak jsem si myslela, ža lze sušičku postavit na pračku, ale ani samotné sušičky tak úzké nejsou. Jen samostatné pračky. Jestli chcete sušičku, musíte ji vymyslet jiné místo.
Já přece říkám něco úplně jiného. Říkám, že kombinace úzká pračka, s plněním zboku, se sušičkou není. Je úzká pračka, ale úzká sušička, která by stála na té pračce není. Neexistuje. Píšu to tak? Píšu.
Někdo někde usoudil, že to lidé asi tolik nekupují a tak to přestanou úplně vyrábět (což se mi také nelíbí, ale na druhou stranu to chápu). U praček se sušičkou v jednom je problém (vyčteno z recenzí a testů), že to sušení není takové, jako ze sušičky. Lidé si obecně tyto kombinace 2v1 asi moc nekupují. Díval jsem se na net a vážně nic, možná bude některý rádce úspěšnější. Jak bych to řešil já: . 1) koupit si pračku s vrchním plněním tu dát místo stávající 2v1 a pak extra sušičku, nějakou s menší hloubkou, ať zabírá co nejméně místa a tu bych dal někam jinam, bohužel zabere místo navíc, ale nepotřebuje připojení na vodu, ani na odpad, takže stačí najít nějaké volné místo s přístupem k elektřině, kde nebude nějak extrémně překážet a máte vyhráno. . 2) pokud máte možnost a prostor třeba v kuchyni, dal by se přístroj koupit tam (zvlášť 2 přístroje, dát na sebe, nebo 2v1). Hodně lidí to takto řeší, protože musí. Přijde mi, že koupelny projektují duševně nemocní lidé. Už jenom fakt, že dávají toaletu do koupelny. Sám jsem v takovém bytě bydlel a zřejmě zase budu. Ale v takovém bytě aby bydlel člověk sám, jelikož když jde kdokoliv na záchod před vámi na velkou a vy pak třeba jen vyčistit zuby, je to vážně hnus (nebo když je to obráceně, je vám trapně) a ne fakt se to tím malým odsavačem nevyvětrá hned, musíte si pěkně počkat. Ti šťastnější mají okno, což je v zimě stejně k ničemu, když tam pak máte 10 stupňů a mimo ty malé koberečky ledovou podlahu. Ale to jsem odbočil. Prostě šetří místem v koupelnách, místo aby přidali 2-3 metry čtvereční navíc a byl tam prostor pro normální pračku se sušičkou postavené na sobě a oddělený wc s jednou úzkou příčkou a dveřmi. . 3) koupit jen vrchem plněnou pračku a smířit se s klasickým sušením prádla (skládací sušák). Takhle jsem žil 5 let a taky to šlo. Člověk hrozně zpohodlní, když přičuchne k něčemu lepšímu a nechce se mu vracet logicky k pracnější variantě. Byt teď vybírám podle toho, aby se tam vlezla pračka, sušička i myčka, s vařením ideálně na elektrice i s troubou. Bohužel oddělené toalety jsou vzácností a spíše u starých bytů. . . . Soucítím s vámi, hodně štěstí.
Díky za soucit Jen pro úplnost, je to panelák dokončeny tesně před revolucí, má oddělenou koupelnu a WC. Ve spojeném příslušenství jsem pár nesuců bydlel v zahraničí, naštěstí sám. Máte pravdu, nedovedu si představit bydlet tam ve více lidech se spojeným WC a koupelnou. Bohužel jinde v bytě místo není na separátní sušicku Holt nezbude než navrtat do koupelny sušák a po dobu sušení se nesprchovat.. Jen mně zaraží, tě praček se sušičkou šíře 60 cm je poměrně dost, šire 45 ani jedna..vadily všem rádcům za jejich názory.
Cca 3 roky zpět jsem řešil to samé a koupil jsem také pračku se sušičkou Brandt. O pár dní později jsem ho vrátil, co jsem zjistil, jak je ten Brandt blbě nadesignovaný (nádobka na prášek a aviváž v horním víku, ze kterého se po vyprání a usušení vyvalí při otevírání voda zpět do bubnu na suché prádlo). Bohužel jinou kombi pračku jsem už nenašel, takže to nakonec skončilo úzkou pračkou s horním plněním Electrolux do koupelny a standardní velkou sušičkou do kuchyně...
Já tu pracku mám víc než 10 let k plné spokojenosti. Nádobky na prášek, aviváž apod. je v horní časti pračky, na ve víku. Spokojenost. Bohužel nikde jinde místo není. V kuchyni je lednice a myčka... Holt se bude sušit na sušáku v koupelně..
Možná dřív to dělali stejně, jako to má Electrolux (tzn. nádobky v těle pračky), ale nový model to měl nepochopitelně v horním víku. U samostatné pračky by to asi bylo jedno, ale v kombinaci s tou sušičkou to je opravdu velký fail...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.