Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím si už opravdu rady, poslední dobou hrozně často protéká záchod viz. video. Pomůže několikrát pomačkat tlačítko ke spláchnutí, nebo odšroubovat dané tlačítko. Sundal jsem horní misku zásobníku na vodu, zkontroloval vše a není tam nikde problém. Pročistil jsem to celé od nějakého vodního kamene, ale nic. Když jsem vnitřek nádoby vystříkal WD40, protože mě nic jiného nenapadlo tak se to krátce zlepšilo, ale za 2 týdny to samé.
Video: imgur.com/...
![]() | ef53c857-14e9-482c-9c19-e40fb0906eb8.mp4 | 1.09 MB |
Sundejte tlačítko a víko, potom koukněte, kudy to protéká. Pokud spodem, vadná manžeta, nečistoty, splachovací ventil. Pokud vrchem, přepadem, vadný napouštěcí ventil. Tipuji, že se plovák ventilu opře o stěnu splachovače, je třeba ho pootočit. Stane se to, když dotahujete hadice do nádržky.
Nouzovka - dole na ventilu je velké gumové těsnění. Sundejte ho a otočte, občas to pomůže.
Velké gumové těsnění kde? Dole v tom výpustném ventilu? Popraskané není, možná ztvrdlé, pokud je to tedy ono tak zkusím ho naimpregnovat.
Musíte si všímat, co to dělá. Pokud protéká ihned po spláchnutí nebo až po naplnění nádržky. Nebo jestli nezavírá napouštěcí ventil k tomu. Někdy je špatně seřízené tablo, kdy jsou klapky mírně zmáčknuté a pak je vypouštěcí tubus v mírně zdvižené pozici a tak pod těsněním protéká. Takže zkuste i tablo sundat a pozorovat , jestli to přestane téct.
Aha, vy máte kombíka, takže může být špatně nastavená výška vypouštěcího ventilu nebo už trochu zduřelé těsnění dole. Potom měním celý výpustný ventil za identický aby se nemusela nádržka odšroubovávat.
WD sprayem nic nestříkejte. To tam nepatří!
Protéká ihned po spláchnutí. Vytáhl jsem ten ventil (vytočením o 45°) a pročistil kompletní plast i černou gumu dole. Pokud chápu správně, pokud pročištění nepomůže tak tuto část koupit novou.
Záchod jsem měnil cca 4 roky zpátky. Btw abych celou situaci upřesnil tak ano u původního záchodu to bylo asi 10 let, kdy jsem horní nádobu vyšrouboval, koupil nový vnitřek a při našroubování horního víka jsem dotáhl příliš, praskla mi keramika spodního záchodu. Tedy koupil jsem úplně nový a identický záchod, který jsem vyměnil - tam už bylo celé složení. Od té doby to jsou asi ty 4 roky, nerad bych oddělával horní nádobu na vodu, mám trochu špatnou zkušenost:D
Lze ponechat spodní část výpustného ventilu a koupit nový set s tím, že vyměním je tu část kterou nasunu a otočím? Nebo je potřeba vyměnit i spodní plastovou část, kde není žádné těsnění?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.