Dobrý den, poprosil bych o radu. Dnes se sousedovi podařilo zbořit sloupek od brány. Respektive v noci mu ujela dodávka a narazila do brány. Vše by mělo jít přes pojistku auta. Potřeboval bych poradit od nějakého zedníka, nebo člověka , co se vyzná v nacenění zakázky. Jedná se o pravý sloupek. Na kterém je brána a branka . Viz foto. Jinak je vše funkční. Jde mi o to , že bych to udělal sám, ale pojištovna se z toho bude chtít vykroutit a dají mi 1000 kč . Předem díky . Ty tvarovky si koupím sám, ať ta cena je tak nějak reálná. Jen za práci.
Zadejte poptávku firmám, ať udělají cenovou nabídku, tohle totiž bude docela raketa. Ty tři sloupky mají /mít/ jeden základ, monolit. Takže svěsit branku a bránu, sehnat elektrikáře na odpojení, šetrně to odbourat na základ a zkontrolovat. Jestli praskl, tak začne sranda.
Buď udělej svůj odhad, nech to necenit firmou, předběžná cena za opravu, nebo pojišťovna udělá rozpočet. Plnění je cena za uvedení do původního stavu, ne za postavení úplně jiný brány monolitu. Vypadá vyvracenej celej základ, příp."jen" zlomenej, ale i tak vykopat a udělat novej zaklad+sloupek. Nestyd se odhadnout to na 10k, za min by ti tam žádný zedník nešel ani dělat pana Lorence.
Já teda nevím co vlastně chceš spočítat? Prosím, znovu a lépe. Podle fotek nepoznám jak moc je to šiblý. A mám takový tušení, že ten sloupek svislou výztuž neviděl když uhnul. Pokud je aspoň ta poslední tvárnice u země v pohodě, tak odbourat posunutý tvárnice, nakotvit novou svislou výztuž, na sucho vyskládat nové tvárnice a dolít betonem...práce odhadem na jedno sobotní odpoledne když nebude zádrhel
Zlatý voci. Výztuž tam evidentne byla a hnul se celej základ, k tomu sloupek prasknul v místě napojení na základ jak se výztuž natáhla. Chtěl bych vidět jak za jedno odpoledne vypikujes základ, uděláš novej a hodíš na to sloupek Holt dvoutunovy beranidlo udělá svoje..
Vse funguje, takže kabeláž je ok. Samozřejmě kabel vede přes slouoek v chráničce. Ale jestli se bude muset natáhnout znovu, to nevím. To není problém. Výztuž tam je 10ka tyč 4ks. Sloupek drží celý pohromadě. Dole ta tvarovka, co je zapuštěna trochu do země je prasklá. A sloupek se tak 5-10 cm hýbe. Takže za mě zbourat, vykopat, postavit , zalít betonem. Myslím, že když se rozjede dodávka z kopečka cca 30m a vrazí do sloupku, tak to vydrží málokterý sloupek. Možná se pletu, ale 2,5 tuny moc sloupku nevydrží
Já jsem pozval likvidátora z pojištovny, sdělil jsem mu, že plnění bude rozpočtem a domluvili jsme se na částce, se kterou jsme byli oba spokojeni. Rozpočet jsem nemusel dělat.
Pane Milane, přesně o to mi jde, tak jsem to myslel. Jen jsem zhruba chtěl vědět cenu, abych mohl likvidátorov oponovat, že za 300 kč to opravit nepujde. Chtěl jsem nějaky HRUBÝ rozpočet. Je mi 50, ale nikdy jsem nic s pojišťovnou neřešil. Tak nevím, jak to chodí. Jestli , když to zadám firmě a ta mi to udělá za 50000Kč ( teď to přeháním) a pojišťovna mi pak dá 15000Kč. Zbytek jde zamnou. Nebo jak to chodí v praxi. Poptám firmu, ta mi dá rozpočet a pojišťovna to schválí.
Tak uvidím , kolik nabídne pojiišťovna. Plot mám 10 let a vše bylo ok. Tak snad zase nebudou iperovat nějakou amortizaci. Za mě by bylo nejlepší, at si to opraví pohišťovna přes nějakou jejich firmu. Ale tak to asi nefunguje. Mi se do toho už moc nechce, ale nechci platit firmu a ve finále to zaplatím ze svého. Uvidíme, asi to poptam někde , na aaapoptavky atd. A uvidime
Něco podobného jsem před dvěma roky dělal. Byl to rohový sloupek ke kterému dojížděla posuvná brána. Tedy jednodušší případ. Já jsem tuším účtoval 15 tis. Vy si ještě musíte připočítat výjezd firmy na seřízení zavírání vrat. Moje cena byla za vybourání, zhotovení zhlaví základu, hydroizolace, vyzdění z tvárnic, betonáž ,svislou výztuž a odvoz vybouraného na sběrný dvůr. Tedy cena bez seřizování vrat. To si přičtěte cca tak ještě 5000 k tomu. A cena materiálu je vyšší. Takže odhad 22-23 tis.
Tak nevím , ty ceny mi přijdou šílené. Pohon jsem si dělal sám. Nevidím na tom nic složitého. “ Naučit” bránu mi přijde, jako nastavit tv. Možná děláte nějaké složitější systémy, nerozumím tomu. Ale to co mám já , myslím zvládne i moje manželka a to ji mechci podceňovat. Fungovalo mi to bez chyby cca 8 let. Demontáž a montáž vrátek? Jsou tam seřizovatelbé panty, tak v tom taky nevidím žádný provlém. Mi šlo o to , jak to opravit ( ten sloupek), aby to bylo funkční. Aby se to v zimě třeba nezvedlo. Když se to dělalo, tak se udělal šalung a vylilo se to betonem. Teď to napojit bude problém . Pro mě teda
spu
A co chcete slyšet? Já bych se to nebál nacenit na 60 000. Pokud se vám to zdá být moc, tak škodu nehlaste a udělejte si to sám za hubičku.
Macek, za tyhle ceny dnes firmy dělají. Ty máš nejspíš hnutej celej blok základu takže vypikovat až dolů a celý znova. Kusy betonu použijes znova místo sutraku na úsporu betonu. To že materiál vyjde na 2k, nářadí taky 2k (velky kladivo) a 3 dny práce neznamená že to za 10k udělá zedník. Možná tak na vesnici s domluvou v hospodě, firma fakt pod 20k nepůjde a to ti odsouhlasi i pojistovna.
Možná jsem to špatně napsal já vůbec netuším kolik by stála oprava těch základů. Jen mě udivilo cena toho Přizpůsobení té brány aby fungovala. Ale co se týká zednické práce to vůbec nemám tušení. Proto jsem taky psal tady ten dotaz, abych se zhruba udělal obrázek nakolik to může vyjít. Rozumím tomu že za pětistovku mi žádný řemeslníky nepřijede, ale 5000 za přizpůsobení brány mi přijde opravdu hodně.
re4zon
Ty nechapes jednu vec. Ze si umis nastelovat branu neznamena, ze to mas delat! Soused to poskodil, pojistovna to ma zaplatit, a to cele. Ja bych si to taky umel nastelovat, a asi i udelat cele, ale proc bych to jako mel ve svem case delat a to zadarmo? Jen pojistovne hezky napocitej vsechno, vcetne cesty a prace technika na pohony. Jestli ho pak pozves nebo si to udelas sam uz je tvoje vec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.