Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, chci se zeptat, jestli je mozne mit dekret na byt ve vlastnictvi mesta a jestli lze tento byt s dekretem pak pronajimat?
Dekuji za vase odpovedi.
Chápala bych to v případě, kdy nájemník odjíždí na určitou dobu např. do ciziny nebo léčení apod. a po tu dobu by se souhlasem majitele bytu - t.j. města tento byt pronajal další osobě na dobu určitou. Pokud by byt pronajal bez souhlasu majitele a měl ještě jinou nemovitost ve vlastnictví, může velice rychle o byt přijít a vy samozřejmě ztratíte bydlení také. Proto bych spíš doporučila hledat jiný byt, který vám pronajme přímý vlastník. A navíc u bytu ve vlastnictví města by byl problém s přihlášením k trvalému pobytu, protože s tím musí souhlasit vlastník nemovitosti. A na trvalý pobyt jsou potom vázány další výhody, např. evidence na ÚP (což zrovna výhoda pro vás není), přihláška dětí do MŠ a ZŠ apod.
Obecní byt pronajímat legálně nelze, jak to zjistí seberou ho a nemáte nic.také pokud se ukáže že bydlíte jinde nebo vlastníte jinou nemovitost. pronajmout pokoj studentovi když am bydlíte jde na černo ale pozor na všímavé sousedy u nás se to jedněm nevyplatilo a po udání museli platit velkou pokutu a dostali varování, že podruhé uý byt odevzdají bez nároků na náhradu.
Dekuji za odpoved. Nepotrebuji to vedet kvuli sobe, ja zadny byt nevlastnim. Hledam byt a nasel jsem inzerat, kde mi dotycny napsal: byt je v jiném vlatnictví coz znamena, že mám na něj dekret a smlouva se dela o zapujcce - je to to same jako najemni smlouva. Ja mam jiz ale zjistene, ze byt patri mestu.
Dcera nějakou dobu v takovém bytě bydlela. Majitelka pořídila doklad o tom, že má práci v jiném městě a že se hodlá do toho bytu, v budoucnu, vrátit. Toto dcera odevzdala na realitce, která obecní byt spravovala. A bylo to všecko legální. Jo a já jsem všecky kopie těchto papírů také odevzdala svému správci obecního bytu a nemusela jsem platit za dceru ve svém bytě, ikdyž byla trvale hlášená u mě. Já už nevím co, snad vodu a el.na chodbě.
Tohle asi nebude ten samy pripad. Dotycny neni nikde v zahranici a podnika. Proto se chci zeptat, muze byt mistem podnikani i mestsky byt? U bytu v osobnim vlastnictvi o tom neni pochyb, u druzstevniho bytu je k tomu zapotrebi povoleni druzstva. Funguje to na stejnym principu i u mestskych bytu?
Místem podnikání může být městský byt, ale město musí dát k tomu souhlas. Stejné je to u jiných nájemních bytů v soukromém vlastnictví. Už jenom tím, že to předpokládá např. zvýšený pohyb cizích osob apod. Ještě se podívám, jestli to platí i dnes.
Asi takhle.. dotycny ma v najmu mestsky byt, kde ma hlaseno trvale bydliste a zaroven ma bydliste i jako misto sveho podnikani, podle vypisu zivnosti. V byte se vsak vubec nezdrzuje, bydli jinde a tento byt, ktery ma patrit mestu pronajima cizim lidem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.