Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiátor hučí, bouchá

Od: katka123 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám dotaz. Ve dvou radiátorech mi bouchá a v jednom hučí. A jak bouchání tak hučení je dost nepříjemné. Byla tu firma a něco dělala na ventilech. Sice je bouchání menší, ale přesto se ozývá. Jo a ten radiátor, ve kterém hučí, pořádně neohřívá. Prostě zapnutý na pětku, je mírně teplý na 4-3 už studený. Co to může způsobovat? Teď mám radiátor na 5 a v místnosti mám 19⁰C. Je nějaké řešení? Jak dlouho může trvat oprava? Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Způsobuje to náhlé oteplení.Až zase bude mrznout, bude to i více topit. A to hučení a bouchání bude nejspíš tím přiškrcením termostatických ventilů. I když máte hlavici na max, tak to pak netopí. Takže zase zavolejte firmu a celé to reklamujte

vlastovicka
hodnocení

0x

To, že radiátor pořádně neohřívá může být způsobené jeho zavzdušněním. To bouchání a hučení v radiátorech by mohly způsobovat termostatické ventily. Už se to tu na poradně řešilo, že něco takového způsobují asi termostatické ventily. Ono v současnosti je asi v modě dávat na radiátory termostatické ventily, ale jestli je to i dobré, tak to bych si nebýt tím až tak zcela jistý. Podle mne můžou ty termostatické ventily být více náchylné na poruchovost a způsobování problémů než obyčejné klasické ventily.

Termostatické ventily jsou už pěknou řádku desetiletí standardem, ale máte pravdu v tom, že jednoduché věci, které byly předtím, až tak poruchové nebyly. Nyní je to tak složité, že ani laik nepochopí funkci, nezná, jak se to jmenuje,jak se to nastavuje a jak se vůbec dá vyměnit hlavice.Principy jak to funguje jsou minimálně dva a zrovna včera jsem se mordoval s nasazením nové Danfoss hlavice na ventil . Nová kupodivu nešla ale stará ano. A tady je zase úplně jiný princip připevnění než u ostatních. Tak komplikovaný, že ta popisovaná jednoduchost zaklapnutí se protáhla na zkoumání, proč to nejde. Nezjistil jsem to dosud.

katka123
hodnocení

Odvzdušněné radiátory jsou všechny. Před zavoláním firmy jsem je odvzdušňovala a také to bylo první, co pánové zkoušeli. U jednoho byla seklá jehla, ale u ostatních podle nich ne. A radiátory ani nevypínáme
vlastovicka

ingjirimares: Já mám doma na všech radiátorech klasické obyčejné ventily a slouží mi dobře a bez problémů. Ono se na ních asi ani nemá co pokazit kromě toho, že pokud se vůbec nepoužívají tak s časem se s ními dá těžko otáčet nebo to nejde vůbec. Aní pořádně nevím k čemu ty termostatické ventily jsou dobré nebo v čem jsou lepší oproti obyčejným netermostatickým.

katka123: A jaký máš kotel? V poslední době se tu na poradně řešilo podobné problémy s hučením v radiátorech v souvislosti s kotly BAXI.

hodnocení

0x

Proč se neobrátíte na tu firmu? Přeci jste jim zaplatila a v pořádku to není,! Co Vám bude platné dostat pár odpovědí a každá bude jiná.*smich* A nebo si to sama opravíte?:) Omlouvám se za takovou reakci ale podle mě se obracíte na špatnou adresu.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]