Nejste přihlášen/a.
Pokud je nad vámi stejný byt, který se trvale také vytápí na stejnou teplotu, tak to význam nemá, protože tepelné ztráty budou rovny nule.
Pokud je tam nezateplený nevytápěný prostor, nebo půda, pak to význam trochu má ale jedině se zateplením.Pokud jste v pronájmu, tak bych to nedělal i vzhledem k proporcím výšek - dveře,okna . Vždy to pak vypadá divně, když starý činžák vypadá jak přicmrdlý panelák
Není to hloupá otázka.
Já měl stropy 346cm, taky jsem je snížil, co to šlo. Ale použil jsem kazetový strop. Když jsem náhodou měnil žárovku ve světle, lezl jsem (hlavou) nad strop, vždy tam bylo chladněji, jak dole.
Když jsem náhodou měnil žárovku ve světle, lezl jsem (hlavou) nad strop, vždy tam bylo chladněji, jak dole.
To je divné. Teplo stoupá. Když jsem byl kluk, tak jsem spal na dvoupatrové posteli a u stropu bylo vedro a dole zima. tedy přesně opačně.
Je skoda znicit taky priestor znizenim stropov, skor by som hladal moznosti ako to zajimavo rozclenit. Z hladiska uspory nakladov zalezi na celkovych tepelnych stratach objektu, to by vam mal priblizne spocitat odbornik.
Aha, pochopil jsem to tak, že někdo mu dal k užívání, třeba z rodiny třeba na dožití byt ...
Ale co je nejdůležitější, už jsem se na to ptal, co jsou celkové roční náklady na vytápění bytu, já mám v bytu 3+1 roční náklad <7000,- a v menším bytu dokonce 2200,- - to jsou data za vyúčtování 2022 a teplota slupová 23°C
S těmito cenami by jistě nemělo žádný smysl snižovat stropy. Pokud ale protopí 40 000,- tak to je zase jinak...
Každopádně architekt by zuříl
Ps: Norma určuje minimální výšku obytných místností v rodinných domech na 250, a v bytových domech na 260 cm - Takže s tím panelákem ...
vid: Takže "s tím panelákem..." je to pravda. U mě konkrétně výška stropu cca 252 - 254cm, podle toho, jak soudruzi zedníci trefili podlahy a jak sedly stropní panely (vodorovná není vždy vodorovná). Zřejmě norma na 260cm neplatí odjakživa.
Adam gebrian by tě s takovým nápadem, anebo jiný architekt, pěkně hnal
Ale oni to topení platit nebudou, že... Kolik tím ušetříš se nedá říci, co by se muselo spočítat, tepelná ztráta objektu a tak dále...
Kolik jsou aktuální náklady na vytápění za rok?
To je typicke pre stare stavby, ked to nechate vychladnut, trva strasne dlho, kym obrovke hmoty hrubych stien zahrejete na rozumnu teplotu. Potom to uz bude lepsie.
Este jedna vec : vytvorenim zatvorenej krabice podhladom (ktora ale bude vyborne prestupna pre vodne pary) vyrobite kultivator plesni, ktore potom budete dychat.
Gebrian a podobní vefinále postaví ještě větší hnus. Příklad co bude v Olomouci za krabice z betonu.
Neni to hloupá otázka, ale je to nesmysl. Vysoké stropy jsou jednoznačně pozitivní, ten prostor je pak kvalitnější. A ano, vytápění bude dražší, ale ne zas o tolik, aby to stálo za zprznění bytu snížením stropů o metr. Pokud je nad váma nevytápěný prostor a chybí tam zateplení, můžete snížit strop třeba o 25 cm a vložit tepelnou izolaci. Pokud vám bydlení s vysokými stropy nevyhovuje, možná by bylo lepší najít si jiný byt, třeba v paneláku, kde jsou výšky stropů na minimu dle normy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.