Ahoj. Resim na chate drhnuti dvoukridlych vchodovych dveri. Zimou, mozna starim, se nejspis zkroutili a zavrit jdou jen za pouzit nasili :/ Snazil jsem se je zbrousit vsude, kde jsem videl drhnuti ale pomohlo to jen castecne a bohuzel uplne nevidim miste, kde to drhne - koukat muzu jen z vnitrni strany, ale drhnuti je z vnejsi, kde jsou kridla prekryta listou. Vysadit je take nemuzu, protoze mistri za byvaleho majitele udelali zatepleni tak sikovne, ze nenechali prostor na vysazeni Abych nasel misto drhnuti, tak napadlo potrit jedno kridlo barvou a v miste, kde budou kridla o sebe drhnout, se barva otiskne i na druhe kridlo a tak bych postupne dvere obrousil. List papiru se mi moc neosvedcil:/ Napada vas pripadne nejake nejake jine reseni? Aby nebylo nutne pak brousit samotnou barvu. Dekuji
Když jsou dvoukřídlé, tak napřed otevři to neotvírané křídlo a zkus zavřít to otevírací. Takhle zjistíš, zda-li to drhne na srazu, či nahoře nebo dole.
Dveře musíte bezpodmínečně vysadit a ohoblovat, seříznout, kde je třeba. I za cenu, že budete muset opravit fasádu. To platí, pokud drhnou dole,nahoře a na straně pantů. Ale i kdyby drhly u klapačky , tak celý bok nikdy nezhoblujete. Potřebujete mít dveře na koncích volné.
Zkuste ještě ten pokus s barvou na tom středu a pak mírně zhoblovat ručním hoblíkem. Kdyby bylo třeba křídlo víc vypodložit v pantech, budete muset kroužek na panty nasadit trochu netradičním způsobem nebo použít silnější kus drátu a omotat kolem pantu - vyrobit si kroužek na koleně. Nebo standardní kroužek naříznout, roztáhnout a kolem pantu pak kleštěma secvaknout.
Když budeš zavírat pomalu zvyšuj tlak a určitě zjistíš kde dveře drhnout. Dveře jistě trochu pruží a tak se pozná kde je první dotek Prohlédni také panty. Můj odhad z křišťálové koule: drhnout dole s "sedají" panty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.