Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drhnuti drevenych vchodovych dveri

Od: vikos® odpovědí: 4 změna:
Ahoj. Resim na chate drhnuti dvoukridlych vchodovych dveri. Zimou, mozna starim, se nejspis zkroutili a zavrit jdou jen za pouzit nasili :/ Snazil jsem se je zbrousit vsude, kde jsem videl drhnuti ale pomohlo to jen castecne a bohuzel uplne nevidim miste, kde to drhne - koukat muzu jen z vnitrni strany, ale drhnuti je z vnejsi, kde jsou kridla prekryta listou. Vysadit je take nemuzu, protoze mistri za byvaleho majitele udelali zatepleni tak sikovne, ze nenechali prostor na vysazeni*zed*
Abych nasel misto drhnuti, tak napadlo potrit jedno kridlo barvou a v miste, kde budou kridla o sebe drhnout, se barva otiskne i na druhe kridlo a tak bych postupne dvere obrousil. List papiru se mi moc neosvedcil:/
Napada vas pripadne nejake nejake jine reseni? Aby nebylo nutne pak brousit samotnou barvu.
Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Když jsou dvoukřídlé, tak napřed otevři to neotvírané křídlo a zkus zavřít to otevírací. Takhle zjistíš, zda-li to drhne na srazu, či nahoře nebo dole.
hodnocení

Dobrý tip. Pravda, že to může drhnout i vrchem nebo spodem*zmateny* Děkuji

hodnocení

2x

Dveře musíte bezpodmínečně vysadit a ohoblovat, seříznout, kde je třeba. I za cenu, že budete muset opravit fasádu. To platí, pokud drhnou dole,nahoře a na straně pantů. Ale i kdyby drhly u klapačky , tak celý bok nikdy nezhoblujete. Potřebujete mít dveře na koncích volné.

Zkuste ještě ten pokus s barvou na tom středu a pak mírně zhoblovat ručním hoblíkem. Kdyby bylo třeba křídlo víc vypodložit v pantech, budete muset kroužek na panty nasadit trochu netradičním způsobem nebo použít silnější kus drátu a omotat kolem pantu - vyrobit si kroužek na koleně. Nebo standardní kroužek naříznout, roztáhnout a kolem pantu pak kleštěma secvaknout.

hodnocení

0x
Když budeš zavírat pomalu zvyšuj tlak a určitě zjistíš kde dveře drhnout.
Dveře jistě trochu pruží a tak se pozná kde je první dotek
Prohlédni také panty.
Můj odhad z křišťálové koule: drhnout dole s "sedají" panty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]