Nejste přihlášen/a.
Parkety se běžně na zdi nelepí. Tomu pak i odpovídá jiný postup, přibližně stejný jako u keramického obkladu, jen s tím rozdílem, že se používají běžná lepidla na parkety. Ta se rozprostřou zubovou stěrkou. Bude to chtít větší vrstvu, protože vše pak závisí od rovinnosti zdi. Aby to drželo, omítka nesmí obsahovat vrstvy malby - takže odrbat a omýt.. Podklad je pak dobré napenetrovat. A ještě tady je podstattný rozdíl v kvalitě pokládky, kdy na podlahu lze provést samonivelující hmotu a na zdi se musíte spoléhat na rovinnost. Obvykle podle ČSN +- 2mm/2m lati. Na závěr se vše brousí a lakuje. Takže nevím,co vás k tomu vede, jestli si chcete celou plochu vyparketovat,nebo jen provést malý vzorek dekorace. A to ještě nevím, jestli to nechcete dokonce lepit na strop? Postupy pro broušení parketami obložených zdí neznám a nikdy jsem se s tím nesetkal. Takže hodně zdaru při realizaci
Nad něčím podobným jsem kdysi uvažovala. Vymyslela jsem bledě modrou plovoučku upevnit na dveře a na to háčky a ze dveří by byla odkládací stěna na kabáty v předsíni. V OBI jsem trefila na prodavače, který se nudil a tak jsme vymýšleli spolu. Nakonec jsme se shodli na lištách, které olemují celou tu parádu a ty se navrtají do dubových dvěří. Takových zakončovacích lišt je velká nabídka. Pevná dole, ta nese celou váhu té parády. Jen inspirace?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.