Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit podlahu na zeď

Od: macek71® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, piprosil bych o radu, čím přilepit dřevěnou podlahu ( osmiůhelník ) na omítku. Tloušťka něco přes 1 cm, váhu nevím, mám to složené cca 100 km od domova.
Napadá mě mamut. Ale nevím. Je to na tokové mřížce, jak bývá mozaikový obklad .Předem děkuji za info

Čím přilepit podlahu na zeď
Čím přilepit podlahu na zeď #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Na ty druhý fotce je co? Něco, co je pod tou mozaikou?
Pokud ano, tak bych mozaiku zezadu přišrouboval na tu desku, ovšem v každém rohu nechat jednu lamelu nepřišroubovanou. V těch volných místech přišroubovat celý blázinec na zeď a teprve potom dosadit zbylé lamelky. Stačila by jen kapka lepidla, nebo malý hřebíček. Kolářskej.
Ale v každém případě to chce napřed celou mozaiku obrousit, ty lamelky s bělí nejlépe vyměnit za lepší.

hodnocení

1x

Parkety se běžně na zdi nelepí. Tomu pak i odpovídá jiný postup, přibližně stejný jako u keramického obkladu, jen s tím rozdílem, že se používají běžná lepidla na parkety. Ta se rozprostřou zubovou stěrkou. Bude to chtít větší vrstvu, protože vše pak závisí od rovinnosti zdi. Aby to drželo, omítka nesmí obsahovat vrstvy malby - takže odrbat a omýt.. Podklad je pak dobré napenetrovat. A ještě tady je podstattný rozdíl v kvalitě pokládky, kdy na podlahu lze provést samonivelující hmotu a na zdi se musíte spoléhat na rovinnost. Obvykle podle ČSN +- 2mm/2m lati. Na závěr se vše brousí a lakuje. Takže nevím,co vás k tomu vede, jestli si chcete celou plochu vyparketovat,nebo jen provést malý vzorek dekorace. A to ještě nevím, jestli to nechcete dokonce lepit na strop? *ee* Postupy pro broušení parketami obložených zdí neznám a nikdy jsem se s tím nesetkal. Takže hodně zdaru při realizaci

hodnocení

1x

Nad něčím podobným jsem kdysi uvažovala. Vymyslela jsem bledě modrou plovoučku upevnit na dveře a na to háčky a ze dveří by byla odkládací stěna na kabáty v předsíni. V OBI jsem trefila na prodavače, který se nudil a tak jsme vymýšleli spolu. Nakonec jsme se shodli na lištách, které olemují celou tu parádu a ty se navrtají do dubových dvěří. Takových zakončovacích lišt je velká nabídka. Pevná dole, ta nese celou váhu té parády. *mir*Jen inspirace?

hodnocení

Na druhem obrazku je jedna z těch lištiček z mozaiky. O rovnost mi vubec nejde. Ba naopak, pokud byla každa lištička v jiné rovině, tím lépe. Chtěl jsem nalepit pár kousku , cca 7-12 ks . Viděl jsem to na pinterestu a moc se mi to líbilo. Prostě jen chci vědět, čím to nalepit , ať to drží.

Tak to vám bude stačit ten mamut v kartuši a vytlačovací pistole

spu
hodnocení

0x

Mamutem a nebál bych se ani silikonu.

krtek6

no tak toho silikonu bych se teda bál...to není lepidlo...to je izolant...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]