Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie špatně ředí vodu

Od: michal999 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, nainstaloval jsem nástěnnou pákovou sprchovou baterií a špatně mi ředí vodu.
Když dám studenou, tak OK. Pokud dám nejteplejší, tak teče studená ale slabě. Pokud chci teplou musím prostě kroutit pákou a zároveň přidávat a ubírat než najdu správnou pozici.
Vyměnil jsem kartuš a nepomohlo, baterie je nová, ale ležela v krabici dlouho, takže už nemohu reklamovat.
Vedle je umyvadlo a vše je Ok. Taktéž v celém domě je vše OK a teče jak má.
Mám vyměnit celou baterií se sprchou?
Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Máte před baterií rohové ventily?

Doregulujte jimi tlak teplé a studené vody na vstupu baterie.

Také může být teplá voda někde ucpaná.

Už jste někdy viděl u nástěnné baterie rohové ventily?

Ano.

V boxu pod umyvadlem.

Nístěnných baterií mám ve skříňce několik,ale ani jedna není napojená na vodu *smich* takže nepotřebuje roháčky

hodnocení

0x

Mě by zajímalo, co je to za baterii - značku, typ, foto? Napadá mě jen souvislost s nějakými nestandardně levnými bateriemi možná čínské nebo polské provenience.

Kupte třeba kvalitní od Novaservisu Metalii nebo Titanii.

michal999
hodnocení

Ano je to z PL

hodnocení

0x

Kdyby nebylo u všech ostatních baterií doma vše v pořádku, tak bych řekl, že je to tím, že je velký rozdíl tlaků vody mezi teplou a studenou vodou. Tam kde je tlak vyšší, tak má snahu "přetlačovat" do tlaku nižšího. Tak se to chová u nás v bytovce cca 8 podlaží, 32 bytů a výměníková stanice. Není to až tak natolik hrozné, ale člověk musí mít trochu gryf... Zpravidla, obvykle se tlačí studená do teplé..

aaa
hodnocení

0x

To co jsi napsal o tý baterii je na nic. *zmateny* Alespoň ji nafoť. Nebo napiš název a lepší popis. Je to termobaterie, obyčejná...*poctar* Kdyby netekla ta studená na teplý, tak by to mohlo být přicpaný svár na trubce. Takle je to na křišťálovou kouli, nyní bohužel je na opravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]