Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vestavěný záchod - bouchání

Od: clovicek® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

mám problém s klepáním ve vestavném WC v noci je to velký hluk. Pravděpodobně mi jde voda zpět do trubek v momentě, kdy klesá tlak v potrubí, dělalo to i dříve to byla špatná zpětná klapka na čerpadle. Čerpadlo je teď nové i se zpětnou klapkou, tak se problém objevuje jen v noci, kdy dojde poklesu tlaku.

WC je cca 15let staré a vzhledem k tomu, že budu záchod rekonstruovat tak se opravovat nevyplatí. Jde mi tedy hlavně o, to jak tohle vyřešit aby se to neopakovalo po instalaci nového WC. Jde tam dát nějaká zpětná klapka nebo ty nové systémy mají už něco zabudovaného v sobě.

Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Protíká záchod?
hodnocení

neprotéká záchod funguje normálně

kmet
hodnocení

0x

Nesmysl aby změny tlaku vodovodního rozvodu v systému toalety, zaplaveném vodou způsobovaly proudění vody a bouchání popisovatelné jako velký hluk.

hodnocení

Já tomu nerozumím , tak odporovat nebudu. Čím to tedy může být? Klepe asi plovák, bohužel se to děje náhodně hlavně v noci.

nov

Proveďte zkoušku: po spláchnutí dejte kousek toalet. papíru pod horní okraj wc mísy...tam odkud proudí voda a sledujte. Jestli se papír úplně odmočí, wc protéká.

hodnocení

odpoledne zkusím , vidět nic není.

nov

Také jsem myslela, že wc neprotéká, na hladince v míse nebylo nic poznat. Až zkouška s toaleťákem odhalila velmi nepatrné protékání vody. Nový napouštěcí ventil a byl rázem klid.

oliver
hodnocení

0x

Klepe plovak v nádobě ... anebo flexi hadice někde... (k tomu by pomohl vzdusnik, pokud jsou velké rázy v trubkach)

nemůže jít voda zpět do trubek...

hodnocení

ráz v trubkách asi bude , mohl byste mi hodit nějaký link na ten vzdušník jak to vypadá jak se to instaluje? Děkuji

hodnocení

0x

Popište přesněji ten hluk a v jakém momentě nastává. Jen při dopouštění nádržky, či nonstop celou noc? Jsou to takové vibrace nebo i pískavý zvuk? A hlavně jaký máte tlak v potrubí ve dne a v noci

hodnocení

Jedná se hlavně o bouchání tedy vibrace , trvá to v řádu několika sekund, děje se to náhodně více ale v noci. Řekl bych že to nemá souvislost s dopouštěním vody opakovaně sem splachoval a nic se neprojevilo, teď jsem kontroloval a WC vůbec neprotéká. Vodarna tlakuje na 3.6 baru a špína se na 1.5 baru. WC je v 1patre přímá trubka že sklepa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]