Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé sklenice z myčky

Od: ilonaa odpovědí: 9 změna:

Již několikrát se mi stalo, že v myčce praskla sklenice nebo skleněný půllitr. Výrobky nebyly z levných obchodů. Prosím, stalo se vám to někdy a kde je problém? Nyní vše skleněné musím mýt ručně, nechci přijít o další sklenice.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Občas se mi to stává. Myčka dojede, otevřou se dvířka, vyvalí se pára a po chvilce se ozve lupnutí. Zase jedna sklenka v prd... Řekl bych, prudká změna teploty.

Kde by se tam ta prudká změna teploty vzala? Pokud člověk nemá myčku na zahradě a dveře se nevyklopí během 0,1 sekundy do mrazu, tak je to velmi nepravděpodobné. Většina mycích programů je kolem 65 st., v místnosti je přes 20, dveře se otevírají pomalu, nádobí je v myčce teplé ještě další půl hodinu.

hodnocení

3x

Co nevydrží myčku, nemá nárok na existenci.

korinek
hodnocení

2x
To se mi jaktěživ nestalo. Sklenice máme levné i dražší... U nás doma je likvidují děti, ne myčka *nevi*

hodnocení

1x
Treba myjete sklenice na vysokou teplotu.

hodnocení

0x
A co říká návod těch skleniček?
Vhodná (nesmí) do myčky.

jk2021
hodnocení

0x

Jediné řešení je si na to, že v myčce občas nějaké nádobí praskne, prostě zvyknout. Nic nevydrží věčně, to je holt přírodní zákonitost a nedá se s tím nic dělat. V myčce mimochodem podle mé zkušenosti praská i keramika/porcelán, často to sice odnese zejména tenkostěnné nádobí, ale vyloučené to není ani u silnostěnného. Všechno ve Vesmíru je defakto jen hra s pravděpodobností...

kenav
hodnocení

0x

Nikdy se mě to nestalo ale sklenice odchází tím že matuji ale kvalitni české jsou po letech netknute.Nevim jak ty současné,

tj
hodnocení

0x
Ještě mě napadlo, jestli je nemáte na sobě narvané. Nádobí se má do myčky vyskládat, ale někdo to, v zájmu úspory, řeší tak, že tam nádobí narve na sílu. Ne, aby byla myčka poloprázdná, nádobí má zcela vyplňovat přihrádky, ale ne tak, že už zbývá jen malá mezírka, ale "ta sklenička se tam ještě vejde". Nádobí se pak rozehřeje, roztáhne, dojde k poškození a po vychladnutí (po otevření myčky ihned po skončení programu je to navíc pěkný tepelný šok) to prostě nějaká sklenice nevydrží a rupne.
Jinak může být poškozené čidlo teploty a myčka topí na více, než má.
Zkuste jí neotevírat hned, mně se nic takového ještě nestalo. Prostě skončí program, a já si na ní běžně hned nevzpomenu, takže jí otevírám až tak po půl hodině, klidně po hodině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]