Nejste přihlášen/a.
V bytovém domě pod bytem je rezervní zaslepený vývod 25 mm / 1" na plynoměr G4 (Plynoměr neosazen)
A potrubí do bytu zlikvidováno, Tady se asi bude muset udělat nový včetně projektu
Na kolik Kč cirka může přijít nakreslit projekt?
Jedná se v podstatě pouze o horizontální rozvod pár metrů, a prostup vertikálně podlahou sklepa do bytu...
Spotřebičem by měly být jen jedny wafky (karma beta 4, Bez plánu na rozšíření) - lze to provést v dimenzi 1/2" Cu aNebo musí být alespoň 3/4"? Chápu že mě tady budete odkazovat na projektanta, no Ale třeba někdo bude tušit tlakové ztráty...
Zajímalo by mě, co to obnáší, samozřejmě domá si to letuju sám... Tak je otázkou, jaký papíry bude gas net vyžadovat, mimo revizní zprávy zkoumá i další?
Doma si to letuju sám ... nevím, nevím.
U plynového potrubí jsou "letované"spoje (měkká pájka) zakázány.
viz také
Domovní plynovody a spotřebiče - vybrané dotazy a odpovědi
Můžete to rozvést? V tom článku tam není ani slovo. Za redukčákem je kolik 0,02 baru tlaku?
A taky svařovaný měděný potrubí vydrží 40 baru a 16 baru při 110 °C
Pájecí tvarovka v běžné praxi odolá provozní teplotě 110 °C a provoznímu tlaku až 40 barů. Povolené hodnoty provozního tlaku v rozvodech z měděných trubek a kapilárních pájecích tvarovek jsou uvedeny v normě EN 1254-1. Hodnoty se odvíjejí od provozní teploty a vnějšího průměru trubky. Tyto hodnoty tlaku jsou naprosto dostačující pro běžně používané rozvody pitné vody, plynu nebo vytápění.
SVJ v poho. Víš co je to waw? Napsal jsem i přesný typ. To jest přes zed. Do dvora. Tusim ze do 7 kW no problem ale nevím přesně. Plyn je a bude stále za polovic, co elektřina I když teda nevěřím to je účinnosti skoro 90% viz link
@lynar - Zajímalo by mě, co to obnáší, samozřejmě domá si to letuju sám... Tak je otázkou, jaký papíry bude gas net vyžadovat, mimo revizní zprávy zkoumá i další?
Na takovouhle drobnost projekt nepotřebujete - šlo by o úpravu plynového zařízení od místa napojení na stávající rozvod (je funkční, předpokládám) ke spotřebiči; Cu by měla stačit Ø 18, jestli to nemá nějaký háček.
Zcela určitě ale budete potřebovat souhlas (vlastník, družstvo, SVJ...), dále někoho, kdo má oprávnění TIČR k montážím PZ a výchozí revizi včetně tlakové zkoušky od revizního technika s kulatým razítkem. Tohle je základ, bez kterého plynoměr nedostanete - ale před podáním žádosti si ověřte, jestli jim to bude stačit, ony se liší požadavky dodavatelů (a někdy i dam za přepážkou).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.