Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych kvůli teplu pořídit splitovou klimu, máte někdo zkušenost, jak se to chová s ohledem na teplo v dalších místnostech, než kde je vnitřní jednotka?
Mám víceméně 2 možnosti - viz obrázek.
Červená varianta je nejjednosušší z pohledu instalace - chladivo,kondenzát, elektro
Modrá varianta je v chodbě nade dveřmi, problém je trochu kondenzát, který by musel jít asi do sprcháče (čepradlo nechci).
Cílem je mít v obýváku a ideálně pokojích na spaní chladněji v létě.
Díky
Každý pokoj s extra jednotkou by byl ok, ale zase mít u baráku 4 vnější jednotky, to by bylo asi moc ![]()
A multisplit 4x je docela raketa ...
Jaký výkon klimatizace by byl ok? Na netu jsem našel výpočet se cca. 30W/1m3. Máme obývák s kuchyní cca. 37m2/96m3, což mi vychází cca. 3kW. Na druhou stranu dům je docela izolován (TZ 2,5kW/-13st), radiátor pro tuto místnost má cca 400W a vytopí to v pohodě.
Díky
H.
No, pokud je to srovnatelné výkonem (topení vs. chlazení), tak to bude problém sehnat.
Potom bych musel jedině nasypat kostky ledu do misky na stole ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.