Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešit vlhkost a pachy bez ventilace

Od: gradga odpovědí: 9 změna:

Zdravím bydlím dočasně v pronájmu s koupelnou bez ventilace a okna. Samozřejmě se hned začaly všude dělat plísně. Tak jsem použil savo na plíseň , píšou že je určenou i na zeď. No po přípravku zůstavají absolutní fleky tak vůbec nemám tušení jak tuto situaci řešit. Nemůžu to přece vymalovávat po každý koupeli. Další věc jsou pachy, dají se nějak eliminovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobry den. K rade od Bena doplnim, ze je mozne poridit i odvlhcovac, ktery pomuze. Nebo se zkusit domluvit s pronajimatelem, ze by se vetrak do koupelny a WC pridelal. Sam jsem to pred par lety resil. Cenove to vyslo cca na 5t se vsim, vc prace elektrikare a prace cca 2h. Tak to snad neni nic, co by se nedalo provest a bud by to zafinancoval pronajimatel nebo vy s tim, ze by vam tuto castku nejakym zpusobem odecetl z najmu.
Popripade udelat do koupelny vetraci okno u stropu. V par bytech jsem to videl. Ale nevim, co to delalo v kuchyni, do ktere bylo okno vyvedeno.
re4zon
Odvlhcovac je idealni reseni. Mam uz asi 7 let z lidlu, stal tri litry a normalni koupelnu 8m2 odvlhci za ctvrt hodiny.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, po koupání vytřít do sucha obklady i vanu/sprcháč a dveře od koupelny nechat stále zcela otevřené (kde je sucho není zápach). Zdravím!

hodnocení

0x
Da se to resit - v koupelne pouzit el. odvlhcovac. Pokud v koupelne neni na nej misto, tak otevrit dvere do koupelny a odvhcovac dat na chodbu. On to vysusi i tak.

gradga
hodnocení

žádat majitele o jakoukoliv instalaci dle meho nazoru nema žádný smysl, když předchozí najemní zde přebýval cca 6 let. Můžete prosím doporučit konkrétní produk, případně hodí se takové ty produkty , které neběží na zdroj (jako cervit)

hodnocení

0x
Vetrate vy tu kupelnu otvorenim dveri? Zijem v panelaku, bytove jadro je v strede bytu, ventilator mam, nepouzivam, ziadne plesne. Okrem sprchovania su dvere trvalo otvorene a cely byt vetram min 2x denne po 7 minut.
gradga
04.02.24 19:56
hodnocení

jj

hodnocení

0x

To si nejprve musíte odpovědět na otázku, kolik vás v bytě bydlí,jak často se sprchujete a jaké jsou další zdroje vlhkosti- třeba sušíte v bytě prádlo,ručníky, hodně vaříte,hodně perete, nebo máte akvária, atd. .Od těch zdrojů je potřeba začít. žádné stříkání Sava ještě nikomu nepomohlo bez odstranění příčin či alespoň jejich zmírnění.

hodnocení

0x

Já jsem se naučila, nikde, v žádném bytě, koupelnu nezavírat. Mám ji stále otevřenou. Dveře jsou zavřené jen v době, kdy ji někdo používá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]