Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Z moha dobrých důvodů nechci v domě osazovat split klimatizaci a jen pro pár dnů v roce bych chtěl použít nějakou slabší mobilní klimatizaci.
Místo, které mám vyhlídnuté a kam se díky přestavbě která se teď chystá, dostanu hadicí například tak mám vyhlídnuté.
Jenže bych potřeboval poradit jestli se vůbec dá nechat udělat příprava jen hadice, jak vypadá (15cm trubka?)
Měla by vést řádově několik metrů na fasádu.
a hlavně jak jí hezky zakončit a jestli 90% zbývajících dnů v roce mi to nebude dělat nějaký problémy jakol únik tepla v zimě přes tu hadici, hmyz a nerbo něco co mě nenapadlo.
Moje představa že mobilní klima bych pak připojit do zdi k tý hadici a nikde by mi nevisely trubky.
Asi venku by končila mřížkou ale jestli i nějakou klapku osazovat nebo to ucpat prostě zevnitř molitanem no a jak to zakončit v místnosti aby to nebylo jak pěst na oko.
Spotřebu neřeším (FVE v té době mám přebytků moc moc) a ani moc účinnost, protože s tím fakt chci jen mírně přichlazovat.
Splitová jednotka ta by mi venku zbytečně strašila a musel bych na fasádu přidělávat minimálně 22 kg zbytečnou krabici a jinak se blbě dostanu. Topit s tím nepotřebuju protože mám TČ a to TČ sice umí i chladit ale nedostanu se pohodlně trubkama tam kam potřebuju přichlazovat. Takže proto uvažuju nad tou obyčejnou hadicí ale nevím si s tím rady. Nedělenou klimatizaci nechci protože by nebyla kam dát - zabrala by strašně místa, ony jsou pak zase třeba půl metru vysoké když to celé je uvnitř. A tu mobilní bych si mohl šoupat i na jiná místa a na zbytek roku někam uklidit. No asi to bude taky těžký jak kráva, nevim.
Dává to smysl takto technicky řešit? Popřípadě jakou hadici, jak zakončit, jak utěsnit.
Protože tu trasu pro hadici já budu mít stejně rozkopanou tak mi to přijde škoda tu přípravu neudělat.
Děkuju moc za jakékoli rady
"...bych chtěl použít nějakou slabší mobilní klimatizaci"
Všechny mobilní klimatizace jsou slabší. Účinost mizerná, kravál maximální, rozhodně se nevyspíte (spotřeba také, ale to neřešíte). Ta hadice je v originálu natahovací "husí krk" průměru 15 cm (odhad) a natáhnout se dá tak na 1 metr. Jestli se dá hadice prodloužit pevnou trubkou nevím, ale asi by tomu nic nemělo bránit.
Pro výdech klimatizace používám starý otvor ve zdi po demontovaných WAWkách. Ten je věší, než průměr hadice, takže jí tam mám utěsněnou hadrem na podlahu. Přes zimu klimatizaci uklidím a otvor ve zdi ucpu "špuntem" z minerální vaty v igelitovém pytlíku.
Mobilní klimatizaci používám, protože jsem jí kdysi koupil. Příště už to neudělám.
Ještě doplním - tou hadicí se odvádí horký vzduch, takže je značně teplá. Pokud tedy nemá při větší délce chlazený prostor opět vytápět, musí být důkladně izolovaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.