Nejste přihlášen/a.
Já jsem přesvědčená, že neuděláte vůbec nic. Jestli mají na zemi plovoučky a málo textilu v bytě, zvuk se od stěn odráží a nese se kolem dokola. Nahoru, dolů, vedle k sousedům. Jestli to jsou "Italové" a k tomu malé, živé dítě, tak zklidnění se dá počítat na minuty a vůbec už na na dny a noci. Smiřte se se stěhováním!
Každé řešení je jen a pouze na nějakou chvíli. Snad na pár hodin. Ale rodina má domov a chce v něm žít, jak je její přirozenost a nejen dávat pozor, aby nenaštvala sousedy. Dítě je prostě živé a živým zůstane. Věřte, že po mnoho, mnoho let. Nezastávám se jich, jen vysvětluji. Každý jsme takové sousedy někdy v životě zažil nebo zažíváme. Práávěz toho důvodu říkám, neuděláte vůbec nic. Jen tichounce jsem šťasná, že moji temperamentní mladí, se dvěma draky, nemají pod sebou sousedy. A ještě tišeji věřím, že vaše dítě nebude sousedy dohánět k šíenství.
Babkazov, priklanim se k vasemu nazoru. Meli jsme to v rodine. V garsonce nad hlavou temer cely den jezdilo dite na odrazedle, vlitlo do dveri a zpatky do topeni pod oknem. Kdo to nezazil, ten muze vykladat o toleranci a zvyku. To proste nejde. Dotycny dostal ze vseho infarkt a rychle stehovani jinam. Nevim, proc by si clovek mel zvykat ve s vem byte na bordel od vedle, nebo nad sebou.
Anna, nemusite se stehovat zitra, shanejte jiny byt, nebo se z toho zblaznite. Kazdy jsme jiny, nekomu muzou strilet u hlavy a neprobudi se a jiny, jako treba i ja, lehke spani a potrebuji naprosty klid, ktery v baracku nastesti mam. Lituju kazdyho, kdo ma problemy se sousedy, tedy vas taky. To je peklo.
Máte svatou pravdu! Všechny možné domluvy apod. - to je tak nekonečně marné. Byt v neposledním patře může být fajn, ale je pouze otázka času, kdy se stane neobyvatelný z důvodu rušení od sousedů shora a kdy se tedy stane špatnou investicí. Problém je ten, že je vždy takto postižena pouze jedna bytová jednotka a ostatní (SVJ) to nikdy zajímat nebude.
Jediné řešení je přestat bydlet v takovém bytě. Lépe nikdy byt v neposledním patře pro účely bydlení nekupovat.
S tím bohužel neuděláte nic. Buďte ráda, že si byt jen pronajímáte a není váš. Naši sousedé s malými dětmi provedli neodbornou rekonstrukci bytu, na které šetřili, takže se vybodli na izolaci. Koberce ani bačkory se dnes nenosí, takže slyšíme každý skok děcek, která po celý den běhají jako koně. Stěžovat si nemá cenu, protože je nezvládá ani vlastní matka, která na ně sprostě řve. Občas slyšíme každé jejich slovo, takže víme mimo jiné i to, jak se jejich poklady jmenují. Kvůli jejich bezohlednosti klesla jak kvalita našeho života, tak cena našeho bytu. Na vašem místě bych se odstěhovala. Chudák majitel bytu.
Dobrý den,
obávám se, že to nebude lehké a důvody v podstatě sama zmiňujete - noční klid, malé dítě.
Jestli jste se ještě nijak nebavili a jen maximálně pozdravili na chodbě, tak navrhuju sousedy pozvat na kafe v rámci seznámení a tam se jim o tom zmínit. Nebo třeba při nějakém dalším rozhovoru. Jen tak za někým "cizím" přijít a upozorňovat ho na hluk může spíše uškodit v rámci vztahů v domě.
Pokud se seznámíte a trochu zpřátelíte, budou další "domluvy" mnohem jednoduší a nejspíš budou i vstřícnější.
Z technického hlediska, pokud by z nějakého důvodu nemohli pozdržet řádění prcka na pozdější hodiny, by bylo asi nejlevnější, kdyby si sousedé pořídili hrubé koberce - hodně hluku to utlumí. Vše ostatní by bylo násobně dražší a s nejistým výsledkem - rekonstrukce podlahy u sousedů, protihlukové příčky u vás doma.
Sám mám doma prcka 1,5roku a zhruba kolem 5. nebo 6. hodiny se probouzí a chce řádit. Krom toho, že se mu brzy ráno věnujeme a vše hlučné dáváme z dosahu, tak jsme právě pořídili koberec a je to velký rozdíl. Jak pro nás, tak i pro sousedy Takže to jsou rady s praktickou zkušeností
Jinak právně s tím nic nezmůžete - podle popisu se jedná o "běžný" chod domácnosti a tomu nikdo bránit nebude. Pokud by tam dělali koncerty, měli dílnu nebo něco podobného, bylo by to jiné a už by se s tím dalo pracovat. Ale to asi nebude tento případ.
Ještě doplním, že po nějaké době si na ruchy v domě zvyknete a přestanete je vnímat. Stejně jako např. lid, co bydlí poblíž železnice, letiště, továren. Hluk sluší ale už jej neberou jako rušivý a můžou u toho i spát. Tak tomu dejte čas a bude to lepší
Děti jsou děti, všichni jsme dělali kravál a lezli ostatním na nervy :D
Za covidu si v bytě nade mnou permanentně hráli 2 malí kluci zřejmě s medicimbalem. Museli být doma. Docela zaúčinkovala nabídka pexesa, tatínek pravil, že pexeso mají a že kluky nějak srovná. Pak se odstěhovali. Je tam jiná rodinka a další mimi, ale to brečí sice v 5 ráno ale docela decentně.
Potvrzuji, voskové špunty jsou skvělé, netlačí a mají výborný útlum, bohužel spát se v nich nedá, přesněji řečeno mě to nešlo, vždy mi uprostřed noci vypadly. Pěnové vydrží celou noc.
Domluva je nejspíš marná, paneláky jsou plné nepříliš vstřícných lidí, většinou se se sousedy dohodnete jen stylem něco za něco (já nebudu dělat to a ty zas tohle). Ale samozřejmě to zkuste. Nejspíš mají zmršenou podlahu a nemají na koberce. Já bych zkontaktoval firmu, která se specializuje na akustické izolace, že byste si nechali posoudit úpravu alespoň ložnice. Pořádně se nevyspat po noční, to dříve či později způsobí zdravotní problémy.
BTW, divím se, že vám špunty špatně fungují, já jsem jeden čas na spaní špunty z paměťové pěny používal a když jsem je správně zastrčil, slyšel jsem jen opravdu velký hluk.
Určitě zkuste, pár jsem jich vyzkoušel a nejméně tlačí tyto. Nicméně i na ně je třeba si zvyknout, ráno jsou uši vždy trochu otlačené.
Špunty do uší, přestěhovat se... Případně existuje nějaký reproduktory, který simulují proti zvuk, takže, ale nemám vyzkoušeno
Vtipné je, že je někdo tak..., Možná asi většina, nebo všichni, kdo si jde koupit za X 1 000 000 nemovitost aniž si jí třeba na den či týden pronajme a vyzkouší )
Ps: Ve stávající situaci si zjisti, co je to zač ty lidi, jestli jsou tam nájmu, nebo jsou zkrátka hlučný od přírody jako některá etnika atp. Pokud ten hluk není v době nočního klidu, tak s tím zvenku neuděláte vůbec nic, Jedině zevnitř, nebo pár let počkat až dítě vyroste
pps: Tak už asi víte, proč ten byt prodali
Vyrábí se sluchátka s aktivní redukcí hluku, kdy je snímačem vyhodnocována intenzita okolního hluku a do sluchátek je pouštěn zvuk o stejné frekvenci, ale v protifázi, takže zvukové vlny se navzájem vyruší. Ve sluchátkách to funguje, nic podobného na odhlučnění místnosti jsem ale neviděl. Jestli někdo má info, tak sem s ním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.