Nejste přihlášen/a.
zdravím. za souseda mám bratra. je to vlastně zahrada sousedící s mojím pozemkem. před čtvrt rokem mě požádal o souhlas o vedení el. přípojky k jeho pozemku přes část mého pozemku. nechtěl jsem dělat problém v rodině tak jsem souhlasil. nyní si tam nasadil slepice které mi nevadí tak jako kohout co si ho přikoupil. budí mě každé ráno a proto jsem ho poprosil aby se ho zbavil protože mě budí časně ráno. a ejhle žádná odpověd. a proto se chci někoho chytrého zeptat zda od toho povolení vedení přípojky mohu odstoupit a za jakých podmínek. děkuji.
Takže bratrovi, který tam také bydlí, kokrhání kohouta nevadí, a vám to vadí ano? Nebo tam bratr nebydlí a jen dojíždí?
To pak chápu, že s ním asi nemůžete mluvit naživo, protože jinak si neumím vysvětlit, jak se taková komunikace nekomunikace naživo projevuje?
A kohoutek se může je také někde zatoulat...
Ohledem vašeho souhlasu či nesouhlasu, tak to kontaktujte co nejdříve ČEZ a odvolejte váš souhlas, pokud to není vykopáno, tak mu to nepřipojí...
Každopádně tímhle způsobem řešit s bratrské neshody, doufám že tu komunikaci máte řádně za dokumentovanou, než že jste mu poslal dvě smsky, které možná nedošly, nečetl co já vím.
pokud není provedena odstoupit můžete ale optal bych se na stavebním úřadě, protože to nebude jen na vaší benevůli. Už to může být zaneseno v plánech.. A asi budete tím pádem mmít na pozemku věcné břemeno...a od energetiků se ho nezbavíte..
a když k tomu povolení ještě vezmete ochranné pásmo elektra , tuším 3m na každou stranu, tak tam nesmíte nic dělat a to není žádná výhra
Už jsem dávno neslyšel po ránu kohouta. Ono je to asi tím, že na zahradách na našem panelákovém sídlišti mají lidi kde co (stání pro auto, bazény, trampolíny, možná i pár kytek se někam do rohu vejde), ale už dávno jsem nikde neviděl živá zvířata (drůbež a králíci bývaly drív běžné), když to tak vezmu, už ani ty psy, ty spíš mají lidi v panelákových bytech.
Za to mě budí ptačí zpěv. V létě klidně od tří, ale bezpečně od čtyř hodin dělaji ptáci kravál. A nějak mě ani nenapadlo, že by mě to mělo vadit.
No vidím že lidská hloupost kvete. Myslel jsem že to je poradna a né koutek hloupých komentářů. Děkuji všem a krásný den.
Poradit neumí, ale sepsout tazatele jim problém nečiní. Takové rádce tu potřebujeme
Hloupé příspěvky prostě ignorujte, online prostor je žumpa. S elektrickou přípojkou bratra nejspíš už nic neuděláte, ale řekněte mu, že když není ochoten také vám vyjít vstříc, ať od vás už nic nežádá, že ta přípojka byla poslední věc, ve které jste mu vyhověl. A v ničem se neomezujte, klidně mu také něčím zpestřete bydlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.