Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kohout souseda a přípojka elektriky pro něho

Od: kiklop® odpovědí: 22 změna:

zdravím. za souseda mám bratra. je to vlastně zahrada sousedící s mojím pozemkem. před čtvrt rokem mě požádal o souhlas o vedení el. přípojky k jeho pozemku přes část mého pozemku. nechtěl jsem dělat problém v rodině tak jsem souhlasil. nyní si tam nasadil slepice které mi nevadí tak jako kohout co si ho přikoupil. budí mě každé ráno a proto jsem ho poprosil aby se ho zbavil protože mě budí časně ráno. a ejhle žádná odpověd. a proto se chci někoho chytrého zeptat zda od toho povolení vedení přípojky mohu odstoupit a za jakých podmínek. děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
A co si raději pořádně promluvit než se chovat jako malé děcko?
hodnocení

:) super úsudek. samozřejmě jsem ho kontaktoval. nekomunikuje.

To jsem četl. Znovu, osobně.

id
hodnocení

2x
Předpokladám, že nežijete na náměstí velkoměsta. K vesnici zvířata i kohout patří. Pokud vam to vadí, odstěhujte se.
Pokud nejste schopen tolerovat kohouta, doporučila bych bráškovi pořídit si jestě perličky.
A na ozdobu ještě páva.

Páv má také hlasové projevy, dokonce velmi hlasité a nepříliš melodicky znějící lidskému sluchu ...

laaa
hodnocení

2x

Takže bratrovi, který tam také bydlí, kokrhání kohouta nevadí, a vám to vadí ano? Nebo tam bratr nebydlí a jen dojíždí?

To pak chápu, že s ním asi nemůžete mluvit naživo, protože jinak si neumím vysvětlit, jak se taková komunikace nekomunikace naživo projevuje?

A kohoutek se může je také někde zatoulat...

Ohledem vašeho souhlasu či nesouhlasu, tak to kontaktujte co nejdříve ČEZ a odvolejte váš souhlas, pokud to není vykopáno, tak mu to nepřipojí...

Každopádně tímhle způsobem řešit s bratrské neshody, doufám že tu komunikaci máte řádně za dokumentovanou, než že jste mu poslal dvě smsky, které možná nedošly, nečetl co já vím.

hodnocení

1x
A co kdyby se kohout ztratil? Dneska je to venku samá kuna apod...

111®
hodnocení

0x

pokud není provedena odstoupit můžete ale optal bych se na stavebním úřadě, protože to nebude jen na vaší benevůli. Už to může být zaneseno v plánech.. A asi budete tím pádem mmít na pozemku věcné břemeno...a od energetiků se ho nezbavíte..

doplněno 02.02.24 14:35:

a když k tomu povolení ještě vezmete ochranné pásmo elektra , tuším 3m na každou stranu, tak tam nesmíte nic dělat a to není žádná výhra

hodnocení

v plánech to už asi bude. děkuji za normální odpověď

hodnocení

0x
Už podle té neochoty k přípojce vaše vztahy moc vřelé nejsou, že? Čím dřív člověk ráno vstane, tím víc stihne udělat práce. ;)
kenav

Ale zase tohovic sni;)

ml1
hodnocení

0x

Už jsem dávno neslyšel po ránu kohouta. Ono je to asi tím, že na zahradách na našem panelákovém sídlišti mají lidi kde co (stání pro auto, bazény, trampolíny, možná i pár kytek se někam do rohu vejde), ale už dávno jsem nikde neviděl živá zvířata (drůbež a králíci bývaly drív běžné), když to tak vezmu, už ani ty psy, ty spíš mají lidi v panelákových bytech.

Za to mě budí ptačí zpěv. V létě klidně od tří, ale bezpečně od čtyř hodin dělaji ptáci kravál. A nějak mě ani nenapadlo, že by mě to mělo vadit.

Ale jo, kohout je mnohem hlučnější, než běžní ftáci. Domluvají se přes celou dědinu. Je to srovnatelné s hlasitým štěkáním psa. Je v tom jistá agresivita, může to být protivnè.
pb®
To máte veliké štěstí. Já mám pod okny ložnice na zahradě v Praze asi 100ks drůbeže. Slepice, kohouty, krůty, kachny, husy, perličky. Řvou a smrděj neskutečně. Ale nic nenadělám. V zimě to jde, okna jsou zavřená, V létě musíme mít okno do zahrady zavřené a větrat do ulice. Ono nejde o jedno raní zakokrhání, při více kohoutech kokrhají celou noc a to se fakt spát nedá.

No - vepřín byl ještě horší ... když ještě v ČSFR byly vepříny ...

Dnes se více dováží ...

Tak ve městě už by jistě šlo diskutovat o tom, zde mít těsně pod okny takovýto chov už není obtěžováním nad míru obvyklou.

hodnocení

No vidím že lidská hloupost kvete. Myslel jsem že to je poradna a né koutek hloupých komentářů. Děkuji všem a krásný den.

Ano, v první větě máte nepochybně pravdu. Co jiného si myslet o tom když bratr bratrovi nechce povolit elektrickou přípojku, protože má kohouta.. :-/
Tak zadavatel otazky to nejspis myslel tak ze bratrovi vysel vstric s povolenim el.pripojky a kdyz po bratrovi zada on o vstricnost tak ten nekominikuje. A propos taky jsem z vesnice, taky mame slepice a meli jsme i kohouta a je fakt ze od tri od rana nekdy i driv kokrhal z plna hrdla a slo to slyset i pres to ze na noc byla drubez zavrena v kurniku. A v lete kdyz se spi s otevrenymi okny to opravdu muze byt neprijemne.
Pokud se bratr nevenuje vylozene odchovu a lihnuti kurat tak je kohout vcelku postradatelna zalezitost a zit se bez nej da. Bez el. pripojky tezko...to by si mel bratr uvedomit a byt vdecny ze mu byla povolena vest skrze cizy pozemek a naoplatku vyjit vstric se zbavenim se kohouta. Tak to vidim ja.
Zadavateli se omlouvam ze neodpovidam primo na dotaz ale jak bylo psano vyse pokud je pripojka jiz nekdy ofic. uvedena a zapsana tak s tim uz tezko neco udelate..

Poradit neumí, ale sepsout tazatele jim problém nečiní. Takové rádce tu potřebujeme *alene*
Hloupé příspěvky prostě ignorujte, online prostor je žumpa. S elektrickou přípojkou bratra nejspíš už nic neuděláte, ale řekněte mu, že když není ochoten také vám vyjít vstříc, ať od vás už nic nežádá, že ta přípojka byla poslední věc, ve které jste mu vyhověl. A v ničem se neomezujte, klidně mu také něčím zpestřete bydlení.

hodnocení

To je právě to že on bydlí na druhém konci města. A pro toho chytráka ... přípojku jsem mu dovolil vybudovat. Ale myslel jsem si že se normálně domluvíme.Chyba. Je to hold policajt..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]