Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jak mohl by mi někdo z Vás poradit jak by jste řešili mou situaci? V obývacím pokoji mám dnes koberec pod kterým jsou parkety. Myslíte že by mohla být na parketech položena plovoucí podlaha? Když teď chodím po koberci občas slyším takové jakoby "praskání" parket.
Pokud by jste to doporučili jak bych měl plovoučku položit tam jde je na parketách ten výstupek po obvodu místnosti, viz obrázek se šipkou?
Je nějaký návod jak plovoučku pokládat? Děkuji všem za pomoc
Ten výstupek je dřevěná lišta, která bude přichycená malými hřebíčky, doporučuji ji vypáčit, pozor však na to, jestli se vám spolu s lištou nebude odloupávat i omítka. Další teoretický způsob je ten, že tu starou lištu překryje lišta nová. Jinak jak tady někdo psal, že se plovoučka nepřiráží až ke zdi, podle mě není na škodu nechat pár mm spáru, kterou nová lišta překryje, ale myslím, že třeba u dřevěné plovoučky není třeba, jelikož dřevo má velice malou teplotní roztažnost... Pokud jde o to, jestli položit novou plovoucí podlahu na parkety, ano, je to možné, ale je nutno použít vyrovnávací vrstvu mirelonu. Pozor, někde můžou být parkety "prochozené" a vytvářejí žlab, je třeba i toto místo zarovnat mirelonem jiné tloušťky nebo podle velikosti použitím dvou mirelonů, aby nová podlaha byla rovná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.