Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možno položit plovoucí podlahu na parkety?

Od: lukas25 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím jak mohl by mi někdo z Vás poradit jak by jste řešili mou situaci? V obývacím pokoji mám dnes koberec pod kterým jsou parkety. Myslíte že by mohla být na parketech položena plovoucí podlaha? Když teď chodím po koberci občas slyším takové jakoby "praskání" parket.

Pokud by jste to doporučili jak bych měl plovoučku položit tam jde je na parketách ten výstupek po obvodu místnosti, viz obrázek se šipkou?
Je nějaký návod jak plovoučku pokládat? Děkuji všem za pomoc

Je možno položit plovoucí podlahu na parkety?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Lukáši, neexistuje slovo nejde. Vždy lze najít řešení.

Myslíte že by mohla být na parketech položena plovoucí podlaha*********ano mohla

na parketách ten výstupek po obvodu místnosti,*********myslíte lištu?

ceskykutil.cz/...

a díl 2.

V každé krabici plovoučky je návod.

marenka*
hodnocení

1x

Jsem sice žena, moc tomu nerozumím, ale manža nechal starou dřevěnou podlahu i s kobercem, na to položil podlahový polystyren a na to plovoučku. ;) U toho výstupku bych polystyren položila vedle něho, tím se to vyrovná. (jestli je to hloupé, tak se nezlobte a opravte mě.)*placni*

lui*
hodnocení

1x

Proč chcete položit na parkety plovoučku? Vždyť stačí parkety obrousit, nalakovat, a máte perfektní podlahu. Rozhodně praktičtější a trvanlivější než je plovoučka.

frabos

Ono záleží v jakém stavu jsou ty parkety...

hodnocení

0x

ta lišta se dá jistě odpáčit např. dlátkem a pod. Zkuste to,Pak budete mít rovný podklad. plovoučka se ale myslím také nepřirazí hned ke zdi na to pozor (dilatační mezera pár mm).

meryy*
hodnocení

0x

Řeším úplně stejnou situaci až na to ,že mi parkety vržou pořádně.V každém případě dávám parkety pryč,srovnám beton nivelačkou(možná),potom miralon a masivní dřevěná podlaha.P.S.ten výstupek po obvodu místnosti mě pobavil tak,že se Silvestr může schovat *smich*

frabos
hodnocení

0x

Ten výstupek je dřevěná lišta, která bude přichycená malými hřebíčky, doporučuji ji vypáčit, pozor však na to, jestli se vám spolu s lištou nebude odloupávat i omítka. Další teoretický způsob je ten, že tu starou lištu překryje lišta nová. Jinak jak tady někdo psal, že se plovoučka nepřiráží až ke zdi, podle mě není na škodu nechat pár mm spáru, kterou nová lišta překryje, ale myslím, že třeba u dřevěné plovoučky není třeba, jelikož dřevo má velice malou teplotní roztažnost... Pokud jde o to, jestli položit novou plovoucí podlahu na parkety, ano, je to možné, ale je nutno použít vyrovnávací vrstvu mirelonu. Pozor, někde můžou být parkety "prochozené" a vytvářejí žlab, je třeba i toto místo zarovnat mirelonem jiné tloušťky nebo podle velikosti použitím dvou mirelonů, aby nová podlaha byla rovná.

1jara*

Dobrý den, lištu vytrhněte a jak v jednom příspěvku psal jistý chytrý pán ( espomonu na jeho jméno), tak to kolem zdi zapěňte stavební pěnou. Pšna se dostane mezi zeď a parkety. Po zaschnutí pěnu odřízněte a máte to rovné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]