Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní byt,koupě popelnice

Od: svata odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, dostal jsem nájemní byt.
Na obci jsem dnes zaplatil odpady, ale zatím nemám popelnici. Chci se zeptat, popelnici si mám koupit já nebo mě ji má dát majitel bytu (Správa železnic)? Omlouvám se za tak hloupou otázku, ale pořádná železná popelnice stojí víc než 1400 Kč, tak se ptám.
Děkuju za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zeptejte se na obci nebo toho, kdo odpady vyváží. Každá obec / město to má jinak.

Naše město si odvoz odpadu objednává, ale popelnice má vlastní a občanům je přiděluje.

id
hodnocení

2x
U nás musíme mít vlastní popelnice.
ml1

U nás naopak nesmíme mít vlastní popelnice, zajišťuje je svozová firma a jiné než ty 120 litrové s jejich logem nevozí. Bylo nějaké přechodné období, ale to už dávno skončilo, takže bylo možné na ulicích vidět popelnice polepené zprávami od svozové společnosti, kde to psali, těm co to ignorovali.

1100 litrové kontejnery ale zůstaly po staru.

Jinak předtím byl systém takový, že člověk po zaplacení dostal od obce známku a tu si nalepil na svojí popelnici (ta známka byla signálem, že má svoz zaplacený).

Pokud je to nájem, počítal bych, že tohle bude řešit majitel (zvlášť pokud jím je správa železnic, ty mají správu budov vychytanou, přecejenom starají se o velkou část nádraží a drážních budov) i když odpady si platí každý za sebe.

hodnocení

0x

Opět je to různé, tam, kde jsem bydlel předtím, dávali potřebný počet popelnic zdarma. jinde to je tak, ž e si pořídíte popelnici za své.

hodnocení

0x
Dnes má většina lidí plastovou hranatou popelnici a tomu je uzpůsoben mechanismus vozu. Tedy se vám s "pořádnou železnou popelnicí" může stát, to co nám, že ji dole u dna už po pár měsících popeláři omlátí totálně do placata, tedy to tam nutně dřív uhnije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]