Nejste přihlášen/a.
1000A bude zrejme s prudovym trafom, ktore neviem, ci mate. To je vhodne akurat pre nejakeho zberatela, cinsky modul za par dolarov bude presnejsi a este si mozete vyberat, na aky prud.
Tím bych si jistý nebyl. Ty čínské moduly (teda ty ručičkové) mívají přesnost tak +-10%. Navíc bývají designově příšerné. Měřidlo od Metry je prostě hezké. Ale ani o jedno nejde, pokud dávám někam přístroj s ručičkou, málokdy jde o přesnou hodnotu.
Ty přístroje z Metry měly většinou oddělený bočník nebo proudové trafo (někde se potom ukrýval údaj 5A (pro trafo) nebo např. 140 mV (pro bočník)). U kiloampérového jsem si skoro jistý že tomu tak bude, tam si neumím představit tahat to až měřidlu. Ale viděl jsem magnetoelektrický na 120 A který měl bočník přímo na sobě. Taky jsem viděl elektromagnetický nebo možná ferromagnetický který měl cívku přímo na 400 A.
Záleží i na měřicí soustavě, třídě přesnosti, dělení stupnice a podobných zbytečnostech, které se snad už ani neučí ve škole, protože koho tohle může v digitální době zajímat.
Závěrem, pokud je to na 1 kA, bude využití dost mizivé (snad jen k nějaké svářečce), s takovými proudy člověk do styku nepřijde. Pokud má oddělený bočník nebo trafo, tak se to dá využít prakticky na cokoliv (s jinám bočníkem, předřadníkem nebo trafem nebo elektronikou).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.