Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korek nebo vinyl?

Od: antonis odpovědí: 5 změna:

Máme v bytě korkovou podlahu, po 25létech opotřebenou. Řešíme, buď znovu korek na korek, nebo vinylovou podlahu lepenou. S korkem mám zkušenost, ale s vinylem ne. Plocha cca 10m2, korek drží dobře, jen bych ho slabě zbrousil. Uvažoval jsem i se samolepícím vinylu, ale mám obavu, že se časem bude odlepovat. Děkuji za radu. Tonis

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je to opotřebené a sešlapané, tak korek pryč, obrousit podklad ,vystěrkovat a pak znovu korek nebo lepený vinyl. Ale dokáži si představit mnohem jednodušší volnou pokládku vinylu v šablonách na pero drážku. Korek je dobrý kročejový izolant, takže by mohlo být i takto

antonis
hodnocení

Naštěstí korek není prošlapaný, pevně drží. Budu lepit na něj, jen uvažuji o korku nebo lepeném vinylu, plovoučku ne.

Na lepení korku na korek neexistují žádné pracovní postupy, platí, co jsem napsal dříve. Pro rovinnost pak platí +- 2mm /2m lati dle ČSN 74 4505. Podkladem je zbroušená samonivelační stěrka nebo stěrka na cementovém potěru.To k čemu se odvažujete bude experiment a proto to konzultujte s podlaháři

re4zon
hodnocení

0x
Na korek lepeny vinyl ne. Leda by ten korek byl extremne tvrdy. Pokud je, tak po prebrouseni klidne lepit, jen koupit lepidlo doporucovane vyrobcem a technicky postup, pak to drzet bude.
Jo ted ctu samolepici, tak to urcite ne, vzit normalni a lepit samostatne lepidlem, samolepici nedrzi tak dobre.
antonis
hodnocení

Je tvrdý, aspoň mi tak připadá. Mirelon pod tím vinylem také pruží. Vinyl ne samolepící, ale k lepení. Lepidlo samozřejmě doporučené výrobcem. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]