Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detektor kouře

Od: tomjev* odpovědí: 13 změna:
Zdravím,mohu se zeptat mám v bytě detektor kouře víz fotky a začal mi z ničeho nic pipat hlasitě a přitom nic po bytě nemám žádný kouř ani nic jiného to samé blbne i po baráku na chodbě nevím jestli je třeba slabá baterie? Nechci to odpojovat ale zase nechci aby si to pipalo jak se mu zachce třeba když mám noční a spím ráno tak mě to kolikrát začalo pipat z ničeho nic,není tam nějaké nastavení nebo tak něco? Nebo nemůže být vadný není lepší koupit nový nebo jiný? Děkuji
Detektor kouře
Detektor kouře #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Píšou že baterie má vydržet 10 let
Ale taky že má alarm na vybitou baterii.
Takže v první možnost, vyměnit baterii
tomjev*
hodnocení

Dobře děkuji,zakoupím novou baterii

hodnocení

2x

Pípání je hláška -slabá baterie... To je všude v každém návodu!

A životnost baterie je ošemetná... Není baterie jako baterie... Viděl bych tu informaci na štítku jako zavádějící... Neboť tam doporučují ne jen alkalickou baterii, ale třeba i zinkouhlíkovou která nevydrží skro nic...

tomjev*
hodnocení

Dobře,kouknu se jaká baterie by byla dobrrá třeba nabíjecí.Děkuji

hodnocení

0x
10 let ano, ale to píšou o životnosti detektoru samotného, a že by to měla vydržet o originální Lithiová 9V baterie. Nevím, co vám k tomu dali, ale ta na fotce rozhodně není Lithiovka, je to nejobyčejnější zinko-uhliková baterie.
Kupte do toho aspoň alkalickou.
tomjev*
hodnocení

Jo asi někdo šetřil kde se dalo ale to že to pak stojí za nevím co,podívám se a koupím asi nabíjecí třeba i za 300 kč aby něco vydržela a tuhle dám pryč

Nabíjecí na 9V je zbytečně drahá. Detektor má minimální spotřebu, v těchto případech je nejvhodnější alkalická baterie.

hujer

Bacha na napětí! Nabíjecí 9V baterie může mít jen 8,4V (7x1,2V) a detektor nastaven, že vyhodnotí baterii jako vadnou, případně při poklesu napětí o 0,2V můžeš mít další problém Alkalické baterie mají skutečně 9V Ujm.

tomjev*
hodnocení

Dobře koupím alkalickou a nebo Lit klasickou,děkuji.

hodnocení

0x

Také mám takový. Pípá a řve, když dochází baterka. Starou vyndat a koupit novou. Mívají i v sámoškách.

tomjev*
hodnocení

Já tohle nevěděl :( niikdy jsem to doma neměl až jsem se stěhoval do novéoho tak už vím a děkuji

111®
hodnocení

0x

kupuji v Pepco nebo KIK za 25,-

tomjev*
hodnocení

Dobrý den,zakoupil jsem baterku 9 V alkalickou a když dám zpět do přístroje tak pořád detektor hvizdá je možnost že by odešel?Baterka je nová a zkoušená v jiném detektoru a nej je v pořádku tenhle byl uložen u kokna na chodbě kde je poměrně zima a netopí se tam jestli neodešel ohledně když je zima?Nebo se hlasič po nějaké době uklidní a přestane pípat?Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]