Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymalovat zdi ve sklepě

Od: jaj* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, babička chce vymalovat slepičinec a že na to někoho shání, s cenama to vidí zajímavě tak mě napadlo že bych to udělala já, když jsem tam byla, tak jsem se to dozvěděla pozdě a asi by to bylo na několik hodin, hlavně kvůli čekání a aby se nic nedělalo v večeru. Jenže nevím jak, ještě jsem jí nic neslíbila ale za tu cenu jí to nikdo neudělá. Moje představa je taková, že jednoho dne večer vymetu pavučiny ze zdí, druhý den ráno bych vyhnala slepice, dozametala bych, počkala bych až by prach spadl, vystěhovala bych jejich vybavení, dala bych kartony na zem. Na zdi je jakási omítka, a teď nevím jestli se musí škrábat nebo přetřít, musím tam dávat vápno? Nebo jen vzít barvy a natírat jak ona říkala, ale aby ta barva neodpadla a zdi nejsou zrovna nejčistší. Kdyby se natíralo více vrstvama tak by se asi muselo čekat mezi tím. Ale zase na to nejsou velký nároky, slepicím je to prý jedno a aspoň se naučím natírat zdi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

4x

Zde máte podrobný návod se vším všudy:

slepicar.cz/...

re4zon
hodnocení

3x
Udelej to jak pises, kup vapenny nater a delej to stetkou.

hodnocení

0x
Vždy se to dělalo tak, jak píšete, ale natírat vápnem. Ještě by bylo dobré zjistit, jestli slepice netrpí čmelíky, aby se to řešilo v jednom.

hodnocení

0x

Já bych postupoval takto:
Použil bych široký váleček, laik s ním pracuje výrazně snadněji a hlavně rychleji než se štětkou. Vzal bych kýbl s horkou vodou s trochou mýdla a stěny smetákem omyl, počkal bych až stěny částečně vyschnou, aby zůstaly jen vlhké a natřel válečkem vápennou barvou.

Vápenný nátěr natírat válečkem lze, ale není to "to pravé ořechové"! Štětkou se docílí hladší a kompaktnější povrch, ale hlavně, nátěr se lépe "zatře" do podkladu a s tím podkladem se lépe spojí, zejména v případě jistě provozem poněkud "zašpiněného" povrchu, což se v kurníku dá předpokládat. Ve výsledku tedy lépe a déle drží. Ve většině odb. článků a publikací se vápenný nátěr doporučuje nanášet štětkou. Jako dezinfekční prostředek bych místo v předch. příspěvku doporučovaného Sava použil přídavek / 2%/ modré skalice. Se zakrýváním podlahy papírem bych se nezatěžoval, cákance vápna na podlaze kurníku nebudou na závadu, spíše naopak.

Máte pravdu, nicméně když bude válečkem natírat omytou vlhkou stěnu, měl by nátěr držet dobře. Modrou skalici lze přidat přímo do vápenné barvy, skalice se vysráží a vznikne tzv. bordóská jícha, nátěr pak bude mít protiplísňové účinky. Nesmí se dát modré skalice moc, barva pak mění odstín.

Válečkem se to opravdu nedá dělat. Vápno se nanáší nejlépe kulatou malířkou štětkou s dlouhým vlasem. Navíc podklad bývá vtšinou dost nerovný a může někde chybět i omítka. Nedělejte si iluze, že slepičinec vypadá jako váš obývák. Štětkou se zatřou i různé prohlubně.Důležitá je štětka s přírodním vlasem, s umělinou se dělá opět hůř.

hodnocení

0x
Jednoznačně vápnem, nic lepšího a levnějšího není. Vybavení kurníku co překáží vynoste, zbytek nezakrývat.
První nátěr řidší. Druhý nátěr po zaschnutí prvního. Zbytkem vápna klidně můžete natřít dřevěné vybavení.

asd1
hodnocení

0x

Ano omést pavučiny. Pak všechno volný odrbat drátěným kartáčem, zamést. Něco na podlahu (neni nutné).

Počkej s tim na jaro až bude teplo.

Teď kup ve stavebninách pytel hašenýho vápna "Čerťáku" a ideálně dej do sudu vodu a sypej a rozmíchej vápno - vápno se "dohasí" a je pak kvalitnější. Nesmí zmrznout! Pokud nemáš sud tak větší kýbl a víko třeba z igelitu. Pokud to nemáš kde uskladnit tak to kup až na jaře, zas tak moc se nestane. Zbytek vápna můžeš rozsypat po zahradě, natřít kmeny stromků apod.

Bílit nejlíp štětkou, pozor na oči hodí se mít brýle. Na strop pokud je hladký tak je lepší váleček - stojíš bokem a neteče ti to na hlavu a hlavně ze štětky na ruku a do rukávu.

Přidávat skalici bych se bál, slepice můžou vápno ozobávat ze zdi a skalice je jedovatá.

Sůl jako v tom slepičářským návodu nedávat, sůl drží vlhko a zdi pak mají snahu plesnivět.

Vápno je na tohle nejlepší. Prodávaný hotový "vápenný nátěr" je předražený vápno s vodou. A interiérový barvy jsou nevhodný, uzavřou stěnu ta pak nedýchá a plesniví to. Krtomě toho jsou řádově dražší než vápno.

Sklep jsme vždy bílili vápnem, slepičinec používáme jako hnojivo do zahrádky po vykvašení.

tm
hodnocení

0x
Celý sklep jsem vymaloval následujícím způsobem: 25 kg pytel vápna, 5 litrový kanystr bílé penetrace. Výsledek super - za ani ne 500 vymalováno vše. Jen je tam nutné přidat přiměřeně přiměřeně do každé várky trochu té penetrace, jinak to špinilo, pokud se toho člověk dotknul. Vápno potřeba předtím rozmocit ve vodě. Mam takto pohotovostne namichane jiz dva roky a netvrdne. Dvěma nátěry to pretrelo totálně černou kotelnu na bilo. Nic se neloupe.
tm
Dodatek - nic jsem neumyval, jen vymetl pavučiny. Tu špínu bych umyval měsíc... bilit stetkou
jaj*
A to vápno a penetraci můžu normálně smíchat? Jo to vápno, nejdříve je nehašený a ve vodě je pak hašený ale na to si moc netroufám, to bych asi sehnala hašený

jaj*
hodnocení

0x
Díky za odpovědi, asi bych na to vzala hašený vápno, samotný hašení mi přijde nebezpečný, je to malá místnost, slepice tam spí na žebříku. Jen jsem si měla změřit kolik to má metrů ty zdi, vůbec nemám odhad, zdi bych udělala válečkem a rohy štětcem. To bych se musela ještě domluvit s dědem jestli má hašený vápno, nebo bych koupila za 300, nebo bych koupila od někoho kdo by se toho zbavoval. Už jsem několikrát natírala zdi ale nikdy jsem to nechystala. Tak snad to někdy nějak dopadne. Napadlo mě ještě, že bych vzala květináč, to toho bych zasadila obilí a jim by to tam rostlo aby měly na ozdobu když už to budou mít hezký

hodnocení

0x

Dobrou zkušenost mám s tímto rovnou namíchaným vápnem. Podle potřeby se dá mírně přiředit . Nanášet zásadně malířskou štětkou, nejlépe s dlouhým přírodním vlasem

Jak vymalovat zdi ve sklepě
Jak vymalovat zdi ve sklepě #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]