Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční elektrokotel Protherm 12 KE/14EU

Od: tomasss odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Vlastním elektrokotel Protherm 12 KE/14 EU, který z ničeho nic zasl-vypl a nejde nahodit-zapnout. Kotel napojen přímo do el. sítě a i po zkoušce znovu vypnout a zapnout na rozvaděči nefunguje. Neporadil by mi někdo prosím co s tím. Pokud to nebude nějaká malichernost využiji služeb servisu. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Prostorovy termostat? Baterky v termostatu?
tomasss
hodnocení

Prostorový termostat jede bez problémů..
111®

až na svorky kotle?

tomasss
hodnocení

To nevím, ale prostorový term. by neměl kompletně vypnout kotel, ne?
V návodu jsem četl, že kotel se zapne když je napojen k elektřině. Všude v domě el. frčí. Když by byl problém, tak by to mělo vyhodit jistič..ale ten je pořád nahoře a po vypnutí a znovu narození.. nic

111®
hodnocení

0x

nebyl kotel přetopen že by vypnul bezpečnostní termostat?
Víte kde je v kotli připojen prostorový termostat?
Zkoušel jste změřit jestli je na kotli napětí na vstupních svorkách?
Cvaká stykač v kotli?

tomasss
hodnocení

To asi ne. Byli jsme na horách a když se otec byl u nás podívat, tak volal, že je v domě 15°C, řekl jsem, že to není možné, že by sepl kotel a vytopil na nastavenou min. temp. teplotu 18°C. Po příjezdu jsem zjistil, že kotel nefunguje.
Připojení prostorového term. nevím kde je.
Měřit jsem nic neměřil, nemám k tomu nástroje a ani s tím neumím =(.
Cvakat v kotli, nic necvaká..

111®
hodnocení

0x

tak asi nezbude než servis...v návodu ke kotli je i jeho zapojení termostat končé na svorkách označených 17 , zkusit propojit na kotli jestli nenaskočí. Vpnout , propojit, zapnout...

Nefunkční elektrokotel Protherm 12 KE/14EU
Nefunkční elektrokotel Protherm 12 KE/14EU #2
tomasss
hodnocení

Zkusím, děkuji..
tomasss
hodnocení

Zkusil jsem a nic. Oslovím servis..
111®

nedá se nic dělat...tak ať to nestojí ranec a pak písněte co to bylo pro druhé..

tomasss
hodnocení

Vadná přístrojová deska =(

tomasss
hodnocení

Je to špatná řídící deska..
111®

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]