Dobrý den, prosím o radu. Vlastním elektrokotel Protherm 12 KE/14 EU, který z ničeho nic zasl-vypl a nejde nahodit-zapnout. Kotel napojen přímo do el. sítě a i po zkoušce znovu vypnout a zapnout na rozvaděči nefunguje. Neporadil by mi někdo prosím co s tím. Pokud to nebude nějaká malichernost využiji služeb servisu. Děkuji
To nevím, ale prostorový term. by neměl kompletně vypnout kotel, ne? V návodu jsem četl, že kotel se zapne když je napojen k elektřině. Všude v domě el. frčí. Když by byl problém, tak by to mělo vyhodit jistič..ale ten je pořád nahoře a po vypnutí a znovu narození.. nic
nebyl kotel přetopen že by vypnul bezpečnostní termostat? Víte kde je v kotli připojen prostorový termostat? Zkoušel jste změřit jestli je na kotli napětí na vstupních svorkách? Cvaká stykač v kotli?
tomasss
To asi ne. Byli jsme na horách a když se otec byl u nás podívat, tak volal, že je v domě 15°C, řekl jsem, že to není možné, že by sepl kotel a vytopil na nastavenou min. temp. teplotu 18°C. Po příjezdu jsem zjistil, že kotel nefunguje. Připojení prostorového term. nevím kde je. Měřit jsem nic neměřil, nemám k tomu nástroje a ani s tím neumím =(. Cvakat v kotli, nic necvaká..
tak asi nezbude než servis...v návodu ke kotli je i jeho zapojení termostat končé na svorkách označených 17 , zkusit propojit na kotli jestli nenaskočí. Vpnout , propojit, zapnout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.