Nejste přihlášen/a.
Ahoj, muzete mi prosim nekdo poradit co s nizkym tlakem v kotli zn. Baxi. Driv jsem modrym pistem napustila vzduch, ale ted kdyz to zkousim nic se nedeje. Dekuju moc za pomoc. Nevim jak tam dopustit vodu... no jo...
Voda tece studena i tepla. A kde je prosim na tom kotli hlavni uzaver vody?
kdyz modry kohout otocim uplne naplno vubec nic se nedeje. Driv jsem slysela jak se to napousti ted neslysim nic
vlastovicka ti přiložil návod, že se to modré zatáhne dolů a až pak se otáčí. Budík může být nefunkční, tak koukje na displej, jak jsi sama vyfotila a podle toho natlakuj na 1,2bar
Připadá mi to, že tazatelka nám to tu popisuje trochu zmateně. Psala, že "jsem modrym pistem napustila vzduch" což je asi nesmysl, protože nevím, že by se do plynového kotle napouštěl vzduch. Také nenapsala jestlí ji ten kotel při tak nízkém tlaku jak je vidět z obrázků topí nebo ne. Při tak nízkém tlalu by se kotel měl vypnout a netopit až do doby kdy se dopustí voda na požadovaný tlak asi 1 - 1,5 bar. Píše o nějaké kontrolce, ale já na tom jejím obrázků žádnou nevidím. Je tam pouze displej a tlačítka. Nevím jak dosáhla to zobrazení tlaku 0,7 bar na displeji. Můj kotel na displeji tlak neukazuje a pouze se dá zjistit na tom malém kulatým tlakoměru na spodu kotle. Je ale vidět, že tazatelka má podobný kotel BAXI jako já, ale je to asi trochu jiný typ a proto může mít některé věcí na něm trochu jinak než je mám já.
Mám ten asi stejný kotel BAXI s tím, že tlačítka na něm mám černé a také černou celou plochu okolo nich a displeje. Nikde to tu prozatím nikdo nepíše, ale to modré ve spodu (nevím jak to nazvat) je třeba lehce povytáhnout směrem dolů a pak s tím otáčet tak aby se začasla dopouštět voda do kotle a po natlakování na požadovaný tlak to zaze uzavřít aby voda netekla do kotle a zatlačit lehce zpět nahoru. Alespoň takto mi to mluvil revizák když mi před dvěma léty zprovozňoval tento nový kotel. Tlak by tam měl být v rozmezi toho zeleného pole na tom tlakoměru. Přikládám obrázek s kopií části ohledně napouštění vody z návodu k tomuto kotli.
Pokud se dívám na ten přiložený obrázek tak vidím, že ten tlakoměr neukazuje skoro žádný tlak. Při takovém tlaku (bez tlaku) vody by ten kotel neměl vůbec topit a na displeji by to mělo ukazovat nějakou poruchu. Pokud kotel i přes to normálně topí tak porucha může být v něčem jiném a doporučil bych na to zavolat servisáka na tyto kotle aby to zkontroloval a případně opravil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.