Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v kulturním domě je ve sklepě umístěn kotel. V prvním patře je termostat Honeywell typ CM. Nereaguje. Dům je starý a mezi patrem a sklepem jsou metrové kamenné zdi. Tvrdím správci, že to je problém proč termostat nekomunikuje s kotlem (ve sklepě není ani wifi ani GSM signál) ... Můžete mi poradit, jak zjistit jestli mám pravdu, popřípadě jak problém odstranit (termostat s kabelem?)... Díky moc za info. Boris
Zda je chyba ve špatném bezdrátovém signálu zjistíte jednoduše.
Prostě termostat sundáte ze zdi a donesete do blízkosti kotle. Když pak kotel bude reagovat, je jasné, že signál bezdrátového vysílání nedorazí od vysílače k přijímači.
Ovšem pokud termostat u kotle bude reagovat, je to tazateli čočku platné. Jen se potvrdí to, co jsem uvedl nahoře
Je ale třeba vyloučit chybu jinde.
Ono také natažení kabeůlu nemusí být při silných zdech (a v hotové stavbě) zase taková prkotina.
le některý výrobce má ten bezdrát vyřešený lépe, jiný hůře. Některý výrobce na rovinu řekne (až se divím), že i když bezdrátový termostat vyrábí (a ne zrovna levný), tak ho nedoporučují používat (pak se ptám, proč ho vlastně vyrábí..).
Já mám doma také bezdrátový termostat...od hydroboxu TČ vzdálený cca 8m, přes dva stropy a ještě jednu zeď. Funguje 3 roky na dvě tužkové baterie a ani jeden výpadek signálu. Takže ono to někomu jde, někomu ne...
A jak víte že termostat nereaguje na kotel a ne naopak? Svítí na termostatu provoz kotle? V jakém stavu jsou baterky termstatu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.