Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízký proud vody,málo horké vody

Od: tomjv odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,mohu poprosit o radu jsem v obecním bytě celkově po rekonstrukci MŠ v kuchyni teče celkem dobře silný proud horké vody ale v koupelně ne tam když daám horkou vodu tak teče slabý proud vody a málo se voda ohřívá a přitom mám nastaveno na kotli Baxi Duco tec compact 60 stupnů není tam třeba vadný kohoutek v koupelně že by to u horké vody málo teklo a i byla málo horká voda?Studená tam proud jde v pořádku tudíž silný to sáme v kuchyni jde vše tak jak má.Koupelna nad vanou a nad umývadlem proud stejný jak v kuchyni ale teplá celkově v koupelně nic moc :( mohu poprosit o radu. stupně zvednout nejdou mám kotel zablokovaný a asi není potřeba přidávat více stupnů když mi v kuchyni jde horká voda v pořádku a v koupelně jen teplá nic extra není tam něco u trubek třeba nejak ucpané nebo vadné kohoutky?Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tipujem upchaté sitko buď na roháčku alebo v tesnení hadičky - pokiaľ máte batériu pripojenú flexihadičkami, prípadne sitko v tesnení na nástenke, pokiaľ máte nástennú batériu. Dajte fotky pripojenia, nasmerujeme Vás.
tomjv
hodnocení

V koupelně baterie není je to přímo ve zdi ty kohoutky a za zdí je plynový kotel na topení a na vodu Baxi duo tec copmakt

aaa
hodnocení

0x

Můžeš mít i přicpaný trubky ve zdi.

tomjev*
A nějaké řešení co a jak nebo nahlásit starostovi? Zasílám nějaké fotky jedná fotka je umyvadlo a druhá vana
Nízký proud vody,málo horké vody
Nízký proud vody,málo horké vody #2
aaa

Zavří vodu nejdříve - obě - teplá i studená. Na jednu nástěnku, co koukají ze zdi (závity na kterých byla baterie uchycena), našroubovat třeba hadici od pračky. Druhý člověk musí potom pouštět vodu pomalu a zvyšovat proud vody a poslouchat druhého, co mu říká a zároveň držet hadici v kýblu, do odpadu. Pokud teče dostatečně, to samé udělat se druhou nástěnkou ve zdi.

Když si na to netroufneš, volej majiteli, ať to dá do pořádku. Může tam být na nástěnkách těsnění se sítkem, které může být ucpané smetím.

tomjv
hodnocení

Jde mi spíš o tu teplou vodu aby byla víc horká ale zaroven aby byl ten proud silnější stačí jen u vany u umyvadla to neřeším něják,tak je potřeba odšroubovat u vany ten celý kohoutek a jak jste psal to takhle udělat?Nebo dá se to udělat i jinak?Děkuji

hodnocení

0x

Vámi popsaná závada by mohla odpovídat špatnému sváru na plastovém potrubí teplé vody, kdy svár částečně zneprůchodňuje potrubí. Projeví se to pak nízkým tlakem teplé a směšovací baterie pak přimíchá více studené. U vanové baterie pak nízký tlak vody neudrží sprchovou hadici v přepnutnutém stavu. Závadu je třeba hledat na trase od zdroje tepla k výtoku. Většinou někde v koleni. Volejte instalatéry, nebo reklamujte

24.01.24 20:51
tomjv
hodnocení

Takže předpokládám budou muset bourat dlažbu a kus zdi ale to se obci líbít nebude i když je to v záruce,dle mého to obec nebude chtít dělat ale zkusím to navrhnout děkuji

Může toto udělat horká nebo příliš horká voda (otázka nastavení kotle) ve špatně zvolené PPR trubce, která je primárně určená na studenou vodu a nebyla použitá PPR na teplou?

Dík

Bohužel , někdy se musí i bourat. Servisní technik musí i vyloučit jiné možné příčiny závady. Ale toto mi připadá nejpravděpodobnější. To foto, je z podobného případu, také z obecního domu, kdy závada byla hned na koleni pod bojlerem - bez bourání

tomjv
hodnocení

Co vím tak pod kotlem je obrácená trubka na studenou vodu je prý uplně otočená ale ejstli to má vliv na to to netuším,měl bych tu někde i fotku trubek pod kotlem jestli chcete?

Také hlasuji pro špatný svar. A neudělá to vysoká teplota vody ve studené trubce, ty trubky vydrží více. Tuším, že v panelácích a podobných místech je nastavená max teplota kolem padesáti stupnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]