Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemek - dům/koně

Od: adrian odpovědí: 1 změna:
Zdravím, absolutně nevím jestli píšu do správné kategorie. Je mi aktuálně 17 let, učím se řemeslo (instalatér), rád u toho zůstanu, páč nikdo to dělat nechce. Jdu sem s otázkou. Chtěl bych si zakoupit pozemek, rád bych vlastnil koně, takže si tam chci postavit menší stáj apod.. no, ale nejsem plnoletý, takže se chci zeptat, mohu si jako nezletilý zakoupit pozemek, nebo to musí udělat rodič? Popřípadně, lze vypsat do papíru že jsem já majitel ale rodič zatím zástupce?
Děkuji předem za odpověď.
Hezký den přeji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obecně by měl stačit souhlas rodiče/zákonného zástupce, ale píšete toho dost málo - přečtětě si další 89/2012 Sb. Občan/... až po § 37

OZ

§ 31

Má se za to, že každý nezletilý, který nenabyl plné svéprávnosti, je způsobilý k právním jednáním co do povahy přiměřeným rozumové a volní vyspělosti nezletilých jeho věku.

§ 32

(1) Udělil-li zákonný zástupce nezletilému, který nenabyl plné svéprávnosti, ve shodě se zvyklostmi soukromého života souhlas k určitému právnímu jednání nebo k dosažení určitého účelu, je nezletilý schopen v mezích souhlasu sám právně jednat, pokud to není zákonem zvlášť zakázáno; souhlas může být následně omezen i vzat zpět.

(2) Je-li zákonných zástupců více, postačí, projeví-li vůči třetí osobě vůli alespoň jeden z nich; to neplatí, pokud třetí osoba věděla, že si zástupci odporují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]