Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké profily použít na stěnu sdk

Od: macek71® odpovědí: 16 změna:
Potřeboval bych poradit , jaké profily použít, abych na stěnu ( viz obrázek) , použil , abych měl stěnu od zdi. Kolik je mi asi jednoo. Jen tam dám led pásek. Nějak v těch profilech lítám. Dělal jsem snížené stropy, příčku, ale takhle v prostoru nějak nevím . Děkuji za nějaký návod
Jaké profily použít na stěnu sdk

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

2x svisle připeevněná střešní lať z OBI 24x48mm...+ OSB/SDK/Cetris deska 15mm

hodnocení

To mě taky napadlo. Ale nevím co za šrouby dát do těch střešních latí. Chci tam dát sdk, tak nevím, zda tam budou držet ty černé šroubky , co jsou určeny na sdk. Ale myslím, že s tím by snad neměl být problém.Sice na těch latích nebude držet led pásek, ale nějak to zkusím vytunit.Ještě popřemýšlím , jak jej tam uchytit. Ale děkuji za radu
Pre pripevňovanie SDK do dreva sú obdobné čierne vruty s iným závitom. Označenie TX.
krtek6

do dřeva jakýkoliv vrut do dřeva...do sdk...černý

hodnocení

2x

Dělal jsem snížené stropy, příčku, ...

Když jste dělal příčku, tak udělejte opět příčku, jen z jedné strany zaklopenou. Od zdí jí dáte, jak potřebujete. Profily stejné CW a UW.

hodnocení

Právě to mi nebylo jasné. To bych do ud profilu , podle mě , musel udělat díry z boku, a bych to mohl přišroubovat na zeď. Pak by to bylo pro mne jednoduché. Ale příjde mi, že to nebude mít takovoupevnost, tuhost, nevím , jak to napsat
Jaké profily použít na stěnu sdk #2

udělat díry z boku, a bych to mohl přišroubovat na zeď.
to jsem nepochopil, proč to šroubovat na zeď? Profil UD i profil UW se nešroubuje na zeď, ale na podlahu a strop.

Nikoliv UD a CD, ale UW a CW profily.

Už jsem to asi pochopil, Vy to nebudete mít od podlahy ke stropu, ale jen uprostřed stěny?

Stěna třeba 4x2,6metrů, ale předstena 2x1,5metru?

Jak hluboká to bude stěna? 10,15 cm?

To je taky jednoduché, a podle "hluboké" stěny budou jiné profily.

Určitě to jde vyřešit. Jaký povrch má teď ta stěna? Z čeho je?

hodnocení

Jj přesně tak, asi jsem to špatně popsal. Stěna je cihlová s omítkou

Rozměry budoucí falešné předstěny jsou jaké?

hodnocení

Jednu desku sdk 1250 x 2000 . Od zdi , tak aby tam vesel led pasek 1cm , takže 2-5 cm.Je to celkem jedno.

Jestliže jen tak málo od zdí, je více možností. Za předpokladu, že zeď je rovná, připevníte na zeď hmoždinkou a delším šroubkem CD profil tak, aby otevřenou stranou byl ke zdi.

Šroubek budete utahovat tak, aby se profil nepatrně prohnul, přesněji, aby hlavička vrutu nepřekážela, Na výšku 125cm to vidím na 4 hmoždinky na jeden profil. Osově to vidím na 5-6 ks CD profilu.

Pokud by to mohlo být hluboké 5cm a více, nebo nerovnost stěny, popřípadě požadavek na naklonění stěny tak bych raději volil profil UW50, přidělat jako na podlahu, tak to hmoždinkami přiděláte na zeď.

Do tohoto profilu nasunete další profil UW 50(75,100), jako když z toho chcete udělat Jakl. Tím druhým profilem, dorovnáte, nebo naopak zešikmíte požadovanou rovinu, či šikminu.

Na to pak desku.

Lepší jednou idět, nežli popisovat.

Ze sádroše lze dělat divy, pamatuji na rok 1995-8, nějaký Telecom v Praze, dělali jsme tam ze sádroše kužely asi tři metry vysoké..

Ale pozor, musím Vás upozornit, že toto nenajdete v technických listech, ani na stránkách výrobců, ani doporučené montáže.

hodnocení

Jj, pochopil jsem to. Alespoň doufám :). Děkuji všem za rady a nápady

OK, kdyby něco, máte telefon.

Přeji krásný a úspěšný víkend.

hodnocení

0x

Profily má každá firma jinak nazvané. Můžou být ocelové nebo dřevěné. V odkazu máte od firmy Rigips

hodnocení

Tohle jsem viděl, to je předstěna , kdy dole je to v podlaze a nhoře ve stropu. Já to chtěl “uprostřed” stěny. Ale i tak děkuji

To je principiálně úplně stejné. Dobré je si to nastudovat a pak nakreslit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]