Předělal jsem světlo a nejde proud i po nahození pojistek
Od:martingodpovědí:9změna:
V koupelně jsem měl vyvedené dráty se světlem, který jsem musel přecvaknout a dráty jsem pak spojil svorkovnicí dráty s novým světlem, nahodil pojistky a najednou nefunguje ani to světlo, a ani zbytek světel či zásuvek od té dané pojistky. Čím to může být?
Asi jste to zapojil blbě a pojistka se přepálila. Nebo nejde o pojistku, ale o jistič? Máte aspoň fotku toho jističe? A vyfoťte rovnou i zapojení toho světla.
Přecvaknout jsem to musel, protože jako novobyt jdou ven dvoumetrové kabely, které musely být zkráceny. Každopádně většina máte pravdu, vypadl i proudový chránič, kterého jsem si nevšiml. A ano, šlo o jistič, ne pojistku. Žiju a světlo svítí. Inu, jsem v elektroinstalaci naprostý neznaboh. Díky za pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.