Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělal jsem světlo a nejde proud i po nahození pojistek

Od: marting odpovědí: 9 změna:
V koupelně jsem měl vyvedené dráty se světlem, který jsem musel přecvaknout a dráty jsem pak spojil svorkovnicí dráty s novým světlem, nahodil pojistky a najednou nefunguje ani to světlo, a ani zbytek světel či zásuvek od té dané pojistky. Čím to může být?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Vybavil proudový chránič při přecvaknutí vodičů.

hodnocení

8x
Asi jste to zapojil blbě a pojistka se přepálila. Nebo nejde o pojistku, ale o jistič? Máte aspoň fotku toho jističe? A vyfoťte rovnou i zapojení toho světla.

hodnocení

7x

Chyba je na 100% vase chybne zapojenie obvodu, v com presne je problem sa mozno podari zistit z fotiek, ako je to zapojene.

hodnocení

6x

Musíte měřit, páč bez měření není vědění. Taky můžete dát fotky, ať místní odbornícíi Vám mohou poradit.

Ale odhadovat, co jste udělal špatně, to nejde z Vašeho popisu.

111®
hodnocení

5x

kolik vodičů jste současně přecvakl? Máte v byte proudový chránič?

hodnocení

5x

Nerozumím tom, proč jste musel dráty přecvaknout. Co to byly za dráty? Z jakého důvodu je bylo nutné přecvaknout?

111®
hodnocení

5x

asi to nebude akutní když se skoro hodinu neozývá, nebo má za sebou?

marting
hodnocení

Přecvaknout jsem to musel, protože jako novobyt jdou ven dvoumetrové kabely, které musely být zkráceny. Každopádně většina máte pravdu, vypadl i proudový chránič, kterého jsem si nevšiml. A ano, šlo o jistič, ne pojistku. Žiju a světlo svítí. Inu, jsem v elektroinstalaci naprostý neznaboh. Díky za pomoc.

Děkujeme za poděkování, všímáte si, jak místní odborníci měli o Vás i trošku strachu? To víte, elektrika občas ublíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]