Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový komín nebo vložka

Od: alannorf odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny odborníky

Mám dotaz ohledně kamen a komína.
V přízemí mám otevřený krb a patře bych rád pořídil jen nějaké kamna..
Krb asi již používat nebudu a tak bych raději zprovoznil ty kamna.

Je lepší vyvložkovat komín (25x30) z patra nebo udělat vedle nový nerezový (vnitřní)?
Nad patrem je půda ...
Od podlahy patra nad hřeben střechy je to cca 6m

Díky za nápady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Udelejte novy nerezovy komin. Krb potom muzete kdykoliv pouzit. Nerezovy bude izolovany pres strop a na pude. V trubkach a kolenech je 5cm vaty, je to lip revidovatelne. U mne byli kominici, komin 5m, hotovi za 3hodiny.

hodnocení

0x

Pozvěte si někoho , kdo to bude dělat a pak se ho zeptejte, co je lepší. Odpověď dostanete hned poté, co si firma technický stav komína prohlédne a rozhodne s ohledem na bezpečnost, trvanlivost a cenu. Pokud to bude složitější, můžete si nechat vypracovat cenovou nabídku.

hodnocení

0x

Komín od kamen i na pevné palivo musí být dnes vyvložkovaný,my jsme tedy to museli udělat.To nerezové má švagr,vede to až nad střechu a je to hrůza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]