Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové dveře do kovových zárubní

Od: dvere odpovědí: 7 změna:
Zdravím, na dvoře u domu mám dílnu kterou bych nějakým způsobem rád lépe zaizoloval. Momentálně tam mám klasické kovové dveřní zárubně a nějaké staré dřevěné oprýskané dveře. Můj požadavek je aby byly zachovány kovové zárubně, ale chtěl bych do nich najít dveře, které odolají venkovním vlivům a bude v nich nějaký alespoň malý prosklený otvor. Existují nějaké plastové dveře které budou pasovat do klasických zárubní? O bezpečnost mi nejde, je to na dvoře kam se nikdo nedostane pokud nepřeleze dům. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Přitom zrovna ty ocelové zárubně vám dělají tepelný most a jistě se vám na nich v mrazech zevnitř i sráží voda.
Mimochodem, zjišťoval jste si, kolik plastové dveře stojí? Ta výměna futer není to nejhorší.
Ale já bych u takových dveří šel do dřeva. Dřevěné dveře + futra už taky mají zabudované těsnění a těsní slušně.

Dovolil bych si poradit nad dřevěné dveře stříšku - dřevo nemá rádo dešťovou vodu.

To je u starších baráků asi samozřejnost, že vnější dveře jsou utopené a i střecha má velký přesah. Na dveře voda pršet ani stříkat nesmí.

hodnocení

4x

Tak jak si to představujete určitě ne. Staré vyndat a nasadit nové plastové zateplené určitě ne. Mají jiný rozměr pantu i falce. Ale samozřejmě lze nechat udělat u truhláře dveře , na tento pant i klidně zateplené s polyšem i oknem trojsklem.

Ještě nezapoměňte na Vaše plechové zárubně, které budou přenášet lehce chlad do místnosti a klidně se budou na vnitřní straně místnosti potit. Zárubně nezateplíte?

hodnocení

3x

Dveře nejspíše najdete, ale ty trny na zárubních, na které se dveře věší nebudou sedět. Určitě. A to řešení nemá. *hej*Navíc, myslím si, že dřevo bude mnohokrát lépe izolovat, než nějaký bakelit. Renovace u stolaře by vás měla vyjít levněji než cokoliv jiného.

hodnocení

2x

Takto to nepojde, ak plastove dvere, tam kompet vratane zarubne. Mozno by vam podarilo lacno kupit nejake demontovane z rekonstrukcie.

Druha moznost je zateplit si dvere svojpomocne, ale pri ponechani kovovej zarubne (tepelny most) je to nezmysel.

hodnocení

0x

Tak jak si to představujete vy je nesmysl. Já jsem řešil stejný problém a udělal jsem to takhle. Ocelové zárubně opatrně vybourat, pohrál jsem si s tím, na internetu jsem našel v akci plastové vedlejší vchodovky za 3500 kč. pečlivě namontoval,protože to není co do tuhosti profilu kdovíjaká kvalita, ale zateplý to. Dvě třetiny dveří je zateplená výpln´ a zbytek dvoj sklo. Mám to druhou zimu a rozdíl před a po je zhruba 6 stupn´ů. Místnost používáme jako kuřárnu ,takže jsem tam docela často. Ještě k montáži, Turbo šrouby jsem dal na boky po 25cm. nahoru 2. Důležité je ukotvit i práh. Výrobek je turecký, ale už i oni mají na práhu ze zhona sundavací krytku pod kterou jsem dal taky 2 turbáče. Demontáž i montáž jsem si dělal sám takže náklady byly cca. 4000kč. Vím o čem mluvím montoval jsem okna, dveře atd. 20 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]