Zdravím, na dvoře u domu mám dílnu kterou bych nějakým způsobem rád lépe zaizoloval. Momentálně tam mám klasické kovové dveřní zárubně a nějaké staré dřevěné oprýskané dveře. Můj požadavek je aby byly zachovány kovové zárubně, ale chtěl bych do nich najít dveře, které odolají venkovním vlivům a bude v nich nějaký alespoň malý prosklený otvor. Existují nějaké plastové dveře které budou pasovat do klasických zárubní? O bezpečnost mi nejde, je to na dvoře kam se nikdo nedostane pokud nepřeleze dům. Děkuji
Přitom zrovna ty ocelové zárubně vám dělají tepelný most a jistě se vám na nich v mrazech zevnitř i sráží voda. Mimochodem, zjišťoval jste si, kolik plastové dveře stojí? Ta výměna futer není to nejhorší. Ale já bych u takových dveří šel do dřeva. Dřevěné dveře + futra už taky mají zabudované těsnění a těsní slušně.
Tak jak si to představujete určitě ne. Staré vyndat a nasadit nové plastové zateplené určitě ne. Mají jiný rozměr pantu i falce. Ale samozřejmě lze nechat udělat u truhláře dveře , na tento pant i klidně zateplené s polyšem i oknem trojsklem.
Ještě nezapoměňte na Vaše plechové zárubně, které budou přenášet lehce chlad do místnosti a klidně se budou na vnitřní straně místnosti potit. Zárubně nezateplíte?
Dveře nejspíše najdete, ale ty trny na zárubních, na které se dveře věší nebudou sedět. Určitě. A to řešení nemá. Navíc, myslím si, že dřevo bude mnohokrát lépe izolovat, než nějaký bakelit. Renovace u stolaře by vás měla vyjít levněji než cokoliv jiného.
Tak jak si to představujete vy je nesmysl. Já jsem řešil stejný problém a udělal jsem to takhle. Ocelové zárubně opatrně vybourat, pohrál jsem si s tím, na internetu jsem našel v akci plastové vedlejší vchodovky za 3500 kč. pečlivě namontoval,protože to není co do tuhosti profilu kdovíjaká kvalita, ale zateplý to. Dvě třetiny dveří je zateplená výpln´ a zbytek dvoj sklo. Mám to druhou zimu a rozdíl před a po je zhruba 6 stupn´ů. Místnost používáme jako kuřárnu ,takže jsem tam docela často. Ještě k montáži, Turbo šrouby jsem dal na boky po 25cm. nahoru 2. Důležité je ukotvit i práh. Výrobek je turecký, ale už i oni mají na práhu ze zhona sundavací krytku pod kterou jsem dal taky 2 turbáče. Demontáž i montáž jsem si dělal sám takže náklady byly cca. 4000kč. Vím o čem mluvím montoval jsem okna, dveře atd. 20 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.