Nejste přihlášen/a.
Neřeším nějaký konkrétní problém, jenom nechápu, proč při rekonstrukci bytu v paneláku nevybourají mazaninu až na samotný strop a nedají se pořádné tlumící vrstvy a na to teprve buď plovoučka nebo dlažba.
Je něco, co kromě větší investice do rekonstrukce tomuhle brání?
Jako vymlátit ten beton až dolů k sousedům a nechat tam jenom ty železné výstuže ze stropních panelů? Pokud si pamatuji, tak my jsme měli na podlaze lino a pod ním byl přímo panel. Kde by se tam vzala nějaká mazanina?
Máte na mysli kročejovou izolaci nebo tepelnou? Tu první byste dělal pro sousedy a ne pro vás a ta druhá je zbytečná, když je u vás 20°C a u souseda taky.
U nás v paneláku jsou stropní panely, pak je polystyren, mazanina, jakási podložka a nakonec lino. V prvním patře, resp. přízemí, t.j. nad sklepy, kočárkovnou, prádelnou a sušárnami je vrstva polystyrenu silnější. Výška je pak vyrovnána poněkud vyšším práhem u vstupních dveří bytů 1. patra, resp. přízemí.
Za mě jde primárně o cenu. Když jsme dělali reko podlahy u nás v bytě, tak jsme měli skladbu podlahy - drť (vypadalo to jako struska), na tom hobra (nebo na ten způsob) a parkety. Jen ta drť měla kolem 20cm.
Co jsem onehdy koukal na různé návody a postupy, aby to bylo tiptop, tak se doporučovala jakási akustická pěna a cenově by to byla docela pálka. Tak jsme od toho upustili a po konzultaci a podlahářem zvolili méně nákladnou výměnu. A i tak nás cca 40m2 stálo okolo 70tis. S aku pěnou by to bylo min. za 100.
Co se dlažby týče, tak tu bych osobně v paneláku zakázal a povolil max v přízemním bytě. Jinak je to peklo :-/
Nebo může jít o prostou pohodlnost nebo neohleduplnost vůči sousedům (já mám klid a že ty ho mít nebudeš mě nezajímá. Nebudu za tebe utrácet)
Bobane, vy vůbec neřešíte žádné konkrétní situace, vy jen zatěžujete poradnu nesmyslnými dotazy a jako takové by se měly mazat. Tak se nad tím příště zamyslete, než zase něco vypustíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.