Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč neudělají pořádnou tlustou izolaci pod plovoučku?

Od: boban® odpovědí: 10 změna:

Neřeším nějaký konkrétní problém, jenom nechápu, proč při rekonstrukci bytu v paneláku nevybourají mazaninu až na samotný strop a nedají se pořádné tlumící vrstvy a na to teprve buď plovoučka nebo dlažba.

Je něco, co kromě větší investice do rekonstrukce tomuhle brání?

doplněno 18.01.24 07:47: Izolaci myslim kročejovou

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jako vymlátit ten beton až dolů k sousedům a nechat tam jenom ty železné výstuže ze stropních panelů? Pokud si pamatuji, tak my jsme měli na podlaze lino a pod ním byl přímo panel. Kde by se tam vzala nějaká mazanina?

Asi jste tam měli - stejně jako my - asi 3cm perlitového betonu a na něm netkanou textilii. A teprv na ní lino.

makk
hodnocení

2x

Máte na mysli kročejovou izolaci nebo tepelnou? Tu první byste dělal pro sousedy a ne pro vás a ta druhá je zbytečná, když je u vás 20°C a u souseda taky.

hodnocení

Izolaci myslim kročejovou

U nás v paneláku jsou stropní panely, pak je polystyren, mazanina, jakási podložka a nakonec lino. V prvním patře, resp. přízemí, t.j. nad sklepy, kočárkovnou, prádelnou a sušárnami je vrstva polystyrenu silnější. Výška je pak vyrovnána poněkud vyšším práhem u vstupních dveří bytů 1. patra, resp. přízemí.

hodnocení

2x

Za mě jde primárně o cenu. Když jsme dělali reko podlahy u nás v bytě, tak jsme měli skladbu podlahy - drť (vypadalo to jako struska), na tom hobra (nebo na ten způsob) a parkety. Jen ta drť měla kolem 20cm.

Co jsem onehdy koukal na různé návody a postupy, aby to bylo tiptop, tak se doporučovala jakási akustická pěna a cenově by to byla docela pálka. Tak jsme od toho upustili a po konzultaci a podlahářem zvolili méně nákladnou výměnu. A i tak nás cca 40m2 stálo okolo 70tis. S aku pěnou by to bylo min. za 100.

Co se dlažby týče, tak tu bych osobně v paneláku zakázal a povolil max v přízemním bytě. Jinak je to peklo :-/

doplněno 18.01.24 08:03:

Nebo může jít o prostou pohodlnost nebo neohleduplnost vůči sousedům (já mám klid a že ty ho mít nebudeš mě nezajímá. Nebudu za tebe utrácet)*nevi*

hodnocení

2x

Je to o penězích a výšce. Hutný materiál,který něco vydrží a tlumí. Já dával od Schluttera a cena byla vyšší, než cena finální krytiny.

hodnocení

2x

Vše je o penězích. Hlavně peníze toho, kdo to dělá, nikoliv toho, kdo bydlí pod ním.

Co z toho má investor, že si nechá za těžké peníze vybourat mazaninu až na samotný strop (kolik je to podle Vás cm?), dáte tam několik cm kročejovky a vrátit slabší beton zpět?

Proč?

hodnocení

0x

Bobane, vy vůbec neřešíte žádné konkrétní situace, vy jen zatěžujete poradnu nesmyslnými dotazy a jako takové by se měly mazat. Tak se nad tím příště zamyslete, než zase něco vypustíte.

hodnocení

Tak nezatezuj otazku zbytecnou neodpovedi, znalče celýho sveta, inženýre Jirko ;)
Dotaz jsem polozil na problem, co resi desitky tisic lidi v CR.
Proste nechapu, ze nejsou stanovený presny postupy na panelakovy byty.At uz se jedna o elektroinstalace nebo reseni podlah.
Vzdyt jsou panelaky typizovany, proc nejsou zpracovany pro jednotlivy typy postupy.
Odpoved inženýra Jirky Mareše je odpovedi trola

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]