Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chci se zeptat jak je možný nastavit lepší dovíraní plastových oken během zimních měsíců? Viděl jsem na nette video, kde bylo možný na okně nastavit letní / zimní režim, co znamená slabší / silnější zavíraní oken pomocí kroužku, nebo pootočením okenního šroubu s pomocí inbusového klíče.
Na mých oknách mám systém kroužku / kolečka, který je na jedný straně tlustší a dá se s ním pootáčet kolem své osi. Zkoušel jsem s nastavit různé polohy kolečka a otestovat pomocí papíru, který jsem zavřel na-poli do okna, ale rozdíl byl zanedbatelný.
Kde prosím dělám chybu nebo jak nastavit lepší dovírání.
P.s. Omluvte mou češtinu ![]()
Že má okno těsnit je jen půl pravdy. Pokud máte nucené větrání, pak ať okno těsní, ale pokud ho nemáte a nechcete shnít v plísni, tak stejně musíte mít otevřeno alespoň na mikroventilaci a pak nemá smysl se bavit o těsnění.
Můj šéf říkal, okna montujete do baráku ne do ponorky. S tím papírem je to v pohodě pokud zavřu křídlo a on nevypadne. Když nejde vytáhnout tak zbytečně namáhám kování a časem něco zničím. Takže nejdřív vyskoušet s tím papírem a když vypadne tak zvětšit přítlak. To kování má nejenom léto- zima, ale i mezi polohy. přidat přítlak o jednu polohu a vyzkoušet. Pokud nemáš třískla tak se ti bude zdát, že ti okolo oken táhne vždycky, protože odjakživa jsou největší úniky přes sklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.