Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viadrus Herkules U26 - ekvivalent

Od: sisajda odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli mi někdo poradí za jaký kotel mám vyměnit Viadrus herkules U26, ..jestli existuje nějaký ekvivalent splňujísí požadovanou emisní třídu a není tak předražený jako např. Blaze. (topím dřevem a uhlím) Možná někdo namítne, že si to mám vyhledat na internetu, ale dávám přednost slovu odborníků a zkušenějších před internetovými stránkami, neboť papír a internet snese téměř všechno. Za případné odpovědi děkuju. Michal

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Myslím že porovnatelný ekvivalent není. Existuje firma viaflames jenz jsou lidi z původního viadrusu. Kotle mají plechove ale ze silneho materialu. Jestli vás trápí třída kotle sežeňte si přestavbovou sadu a rázem přeskočite z tř. 1 do tř. 3 jen mít v kotelně pár kyblíku koksu aby jste s ním topil...
sisajda
hodnocení

Mnohokrát děkuju za radu. M.

asd1
hodnocení

0x

Zásadní je jestli máš (chceš zachovat) samotížku nebo je čerpadlo, příp. i aku nádrž.

S čerpadlem je za rozumný prachy dobrej zplynovací Atmos (umí dřevo i uhlí). O co vysolíš za kotel + věci okolo, to ušetříš na palivu, oproti U26 určitě tak třetina, což je aktuálně za rok dost peněz, pokud teda nemáš vlastní les a důl... Nutný předehřev zpátečky na 65°C!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]