Nejste přihlášen/a.
Popraskala mi spára ve sprchovém koutě - v rohu (shora dolů). Vypadl kus spárovcí hmoty. Mám dilema čím to opravit : silikon nebo polyuretan? Rozhodně to nechci dělat spárovací hmotou. Moje představa : pomocí pásky oblepit tento roh a poté použít tmel a prstem jej vytvarovat, potom pásku strhnout. Čím odmastit obklad? Použít benzin, aceton nebo znáte nějaké jiné odmašťovadlo? Jar to rozhodně nemůže být - to je odzkoušené / hlavně u silikonu. Díky za rady - Ludva
Opravte to silikonem a je jedno jestli je acetický nebo neutrální. Na keramiku se používá acetický, na akrylátové vany , kovové zástěny pak neutrální. Vyberte odstín stejný, jako je spára. Nesoudržné zbytky spárovačky odstraňte a proškrábněte i to, co drží,aby jste dostal z povrchu špínu. Konec dýzy kartuše nejdříve seříznout šikmo cca na konci 2,5-3mm vnitřní průměr. Potom, při troše šikovnosti nanesete rovnoměrně pásek silikonu. Důležité je jet konstantní rychlostí. Pak to můžete přestříknout jarovou vodou v rozprašovači a přejet prstem, nebo si jen prst do jarové či mýdelnaté vody namáčet. Záleží už pak na vaší šikovnosti, jestli se vám to povede a bude líbit .Pokud si netroufáte, volejte hodinového manžela.
Dole - škrabka na spáry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.