Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spára ve sprcháči

Od: ludva® odpovědí: 2 změna:

Popraskala mi spára ve sprchovém koutě - v rohu (shora dolů). Vypadl kus spárovcí hmoty. Mám dilema čím to opravit : silikon nebo polyuretan? Rozhodně to nechci dělat spárovací hmotou. Moje představa : pomocí pásky oblepit tento roh a poté použít tmel a prstem jej vytvarovat, potom pásku strhnout. Čím odmastit obklad? Použít benzin, aceton nebo znáte nějaké jiné odmašťovadlo? Jar to rozhodně nemůže být - to je odzkoušené / hlavně u silikonu. Díky za rady - Ludva

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Sparu bych odmastil technickym lihem nebo benzinem. Na zasilikonovani pouzijte neutralni silikon Ravak, pripadne Soudal. Silikon po naneseni do spary uhladte plastovou sterkou. Ten rozdil v kvalite uhlazeni prstem nebo sterkou je velky, ale prinejhorsim to jde uhladit i prstem a ohranicit paskou. Na uhlazeni pouzijte tekute mydlo nebo Jar.

hodnocení

1x

Opravte to silikonem a je jedno jestli je acetický nebo neutrální. Na keramiku se používá acetický, na akrylátové vany , kovové zástěny pak neutrální. Vyberte odstín stejný, jako je spára. Nesoudržné zbytky spárovačky odstraňte a proškrábněte i to, co drží,aby jste dostal z povrchu špínu. Konec dýzy kartuše nejdříve seříznout šikmo cca na konci 2,5-3mm vnitřní průměr. Potom, při troše šikovnosti nanesete rovnoměrně pásek silikonu. Důležité je jet konstantní rychlostí. Pak to můžete přestříknout jarovou vodou v rozprašovači a přejet prstem, nebo si jen prst do jarové či mýdelnaté vody namáčet. Záleží už pak na vaší šikovnosti, jestli se vám to povede a bude líbit .Pokud si netroufáte, volejte hodinového manžela.

Dole - škrabka na spáry

Spára ve sprcháči

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]