Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač koupelny najednou nefunguje

Od: bubik2 odpovědí: 97 změna:

Zdravím všechny uživatele..Prosím o radu,světlo v koupelně mi přestalo fungovat..rozsvítila jsem v koupelně ,při odchodu zhasla vše ok...ale pak jsem se vrátila zase chtěla rožnout ,zmáčkla vypínač a nic...tlačítko vypínače ale funguje,otevřela jsem kryt a vše vypadlo na svém místě (jedná se o starý vypínač).Žárovka je také v pořádku i objímka . Nechápu co se mohlo stát...pojistky to nevyhodilo,jen prostě při pohybu spínače pro zapnutí už to nefunguje...děkuji všem za případnou radu

97 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Celý deň riešite,že čo kde prepojiť,znova zapojiť,no aby ste šli do obchodu a kúpili si skúšačku,tak to nie. Ani neviete,či tam ide elektrický prúd. Elektrika sa neopravuje bez skúsačky a merania a je jedno či tu je poradňa alebo nieje.

To už trošku přihořívá...*smich*

hodnocení

4x

objímka a vypínač jsou v pořádku - jak jste na to přišla? Pohledem? Třeba změřit. Hliníkové rozvody?

hodnocení

4x
Jako laik zvladnete vymenit jen zarovku a nahodit vypadnuty jistic. Nasroubujte do objimky zarovku, o ktere vite , ze funguje. Na dalsi zjisteni zavady zavolejte nekoho na pomoc, nekoho kdo ma zkousecku a aby vse promeril. Objimku, vypinac atd.
bubik2
hodnocení

já tam právě mám jen žárovku a ta ted nesvítí ))

aaa

bubíku2 - Že tam dáš žárovku, která jinde svítí, neznamená, že bude svítit i zde. A co kontakty? Jsou dostatečně přihnuté a dotýkají se na kontaktech žárovky?

bubik2
hodnocení

ale ta samá žárovka tam svítila...před incidentem )...ted tam mám novou objímku ,ale i tak zkusím tedy ty kontakty trochu vychýlit at je kontakt se žárovkou

tj
hodnocení

3x
Stačí vám koupit v obchodě toto:
ielektra.cz/...
Mají to v jakémkoliv hobbymarketu. Pak se vrátíte domu. Shodíte jistič, provedete demontáž krytu vypínače a vyndáte žárovku. Pak nahodíte jistič. Zkoušečkou napřed zkusíte, jestli se rozsvítí na jednom šroubku, když ne, tak na druhém. Pokud se nerozsvítí ani na jednom, znamená to, že porucha je od vypínače směrem k jističům (takže zkontrolovat, jestli nahozený jistič svítí na horním tak na dolním šroubku, pokud ne, vada jističe, pokud ano, problém je ve vodiči mezi jističem a zásuvkou, mohlo dojít k přerušení vodiče, nebo ke zkratu v rozvodné krabičce, pokud je někde instalována), pokud se rozsvítí na obou, vypínač je v pořádku a je rozsvíceno - zapnutý, pokud se rozsvítí jen na jednom, pokračujte tak, že zkoušečkou přecvaknete kolébku vypínače (tak si nesáhnete omylem na vodič). Nyní přiložíte zkoušečku a musí svítit na obou, pokud ne, je vadný vypínač (nebo špatně zapojený). Nyní půjdete pod objímku a nejprve se dotkněte zkoušečkou toho závitu po stranách. Pokud se zkoušečka rozsvítí, je špatně zapojená objímka a je nutné dráty ze zadní strany prohodit, je to nebezpečné. Pokud se nerozsvítí, dotkněte se zkoušečkou jazýčku na zadní straně. Když se rozsvítí, je to žárovkou, nebo málo vyhrnutým jazýčkem. Když se nerozsvítí, je problém v drátu, může být někde ve zdi přerušen, nebo je někde rozvodná krabice a tam mohlo dojít ke zkratu, nebo je špatně zapojený do objímky. (Shodit jistič, odpojit objímku, dráty mít pěkně daleko od sebe, ničeho se nesmí dotýkat, nahodit jistič a zkusit ten hnědý, černý, nebo šedý, to jsou běžně barvy fáze. Nakonec zkuste i modrý - nesmí svítit. Pokud vám svítí fáze, je špatná objímka.)
doplněno 20.01.24 04:23: *vyhnutým jazýčkem
doplněno 20.01.24 04:39: Jinak bez té zkoušečky to nezjistíte. Zkoušečka by měla být v každé domácnosti. Pokud jí nemáte, je to stejné, jako byste třeba neměla doma žádné příbory. Takový ten základ je sada šroubováků (buďto s vyměnitelnými nástavci, nebo obyč) 3 velikosti plochý, 3 velikosti křížový, ZKOUŠEČKA, odlamovací nůž, kombinačky, štípačky, sikovky, kladivo, sada imbusů, vrtačka s vrtáky obyč + do zdi a velikosti od každého 2,4,6,8,10 a základní sadu klíčů. S tím si uděláte doma téměř vše sama a máte to skoro do konce života. Taková jednorázová investice na pořád.
.
.
.
To jen v reakci na ty dohady, že nemáte zkoušečku.
kenav

Hezký popsány postup ale laikovi se může stát že zkousecka svítí a přesto tam napětí není v tom je tato zkousecka zradna

tj
Pravda.
.
Pro paní:
Zkoušečka musí svítit jasně. Můžete si vyzkoušet na nějakém šroubku na přívodu v jističích, kde je fáze. Tak budete vědět, jak má svítit. Pokud bude totiž svítit slabě, jen takový pochybný umíráček, tak se to nepočítá.
bubik2
hodnocení

děkuji vám moc za detailní popis...ale asi to nezvládnu,)) tu zkoušečku jsem našla,má průhlednou modrou rukojet s háčkem ...ale ten popis je na mě moc ))

mathew
hodnocení

3x
Už se ví taková základní věc jak, kde je proud a kde už ne? Podle diskuse mám pocit, že ne, ale možná jsem to přehlédl. Takže všechny fotky jsou sice pěkný, ale k ničemu, když z nich není poznat, kde je proud a kde ne...
kenav

Možná někdo z fotky pozná zda je tam napětí nebo ne*ee*

Tak tak, nic jste ani nemusel číst. To je vždycky tak , když odborníci radí úplnému laikovi. Pak je to nad jeho síly. Ale už konečně v tom obsáhlém popisu padlo podezření na připojení vodičů k objímce. V případě hliníku nebo nějaké lajdácké instalace tam časem chybí kontakt. Dost často to takto odhalím.Hledá se to hůře ale se zkoušečkou o něco lépe i když se to může týkat nulového vodiče, pak je dobré mít i dioptrické brýle a dobrou svítilnu. V tomto duchu laikům, kteří přecení své síly neradím a vždy je odkazuji na pomoc profi elektrikářů.

hodnocení

1x

Postup pre znalu osobu :

vypnut istic, vymenit ziarovku za urcite funkcnu, demontovat spinac, provizorne nasvorkovat iny spinac alebo kus drotu, zapnut istic, overit ci svetlo svieti.

Ak ano, vymenit vypinac, ak nie, hladat dalej.

bubik2
hodnocení

a může být vůbec vypínač špatný,aniž by to bylo na pohled vidět? žádná ohořelá místa nebo špatný dotek dvou drátků tam nevidím...vypadá v pořádku ...může se pokazit tak aby to nebylo vidět? mechanicky funguje

Môže. Taktiež môže byť rozpadnutý spoj v elektroinštalačnej krabici niekde na stene.
mll

Pokud je to takový ten opravdu starý (se soudečkovým krytem v černé nebo krémové barvě) ty dokázaly cvakat i když byly vadné (nevím přesně jak to probíhalo, ale několikrát jsem na to narazil). Ty novější (co se dodnes prodávají jako ABB clasic) pokud jsou vadné, tak necvakají.

Znalá osoba by vzala kus drátu (nebo dva delší šroubováky) a propojila vypínač, a bylo by jasno, ale to rozhodně sama nezkoušejte, to může dělat jen člověk, který ví, co dělá.

bubik2
hodnocení

mll : Aha ...no já celý vypínač ted odmontovala a koukám na zadní stranu a je to konkrétně model - Vypínač Tesla 4FN 575 00.2101

Znalá osoba by mohla použít zkoušečku na zjištění toho, zda
a) je přítomna fáze na přívodu do vypínače, a zda
b) je přítomna fáze na výstupu zapnutého vypínače. .

Pokud platí a) a neplatí b) vypínač je kaput a je třeba ho vyměnit. Pokud platí a) i b), vypínač je v pořádku a problém vězí jinde.

A ano, vypínač může být vadný, aniž by to na něm bylo na první pohled vidět. .

hodnocení

1x

Není důležité vědět proč to nefunguje, je důležité vědět, kdo to umí opravit

bubik2
hodnocení

tak to bychom toto forum mohli rovnou zrušit ,když můžeme na všechno zavolat profika

Jak je vidět, v silách poradny to není ani ve vašich a ani současných 52 odpovědí k výsledku nevedlo. Tak jsem zvědavý, jestli na to už konečně přijdete. Protože už zbývají dvě možnosti a tu první už jsem vám sdělil. Za tu dobu, o co se tady poradci snaží vás naučit jste to mohla mít spravené a mohla se zase vesele líčit.

hodnocení

1x

Nezvládám to všechno přečíst - máte tu fázovku? Bez ní vaříte z vody.

gene, nemá čím měřit.

zam

Správně,bez měření není vědění.Jen bych dodal že žárovka potřebuje taky "nulák".Opravdu potřebuje někoho kdo se vyzná.

111®
hodnocení

0x
Zarovky jsou jaké?
bubik2
hodnocení

žárovka je starý typ ..klasická ..ale doted svítila ...zkusila jsem ji v jiných místnostech a tam svítí )

111®
hodnocení

0x

on může byýt vypadlý jistič i když to není vidět že je páčka dole. Zkuste jistič stáhnout dolů až na doraz a nahodit zpšt.

bubik2
hodnocení

ale jiné místnosti svítí... jistič zkusím ,akorát musím zase tedy zpět přimontovat vypínač protože jsem ho celý odmontovala s tím,že zítra koupím nový)) ale pokud by byl vypadlý tak by určitě nešlo víc vypínačů v bytě ne? všechno ostatní jde...

kenav

To jako neumíš zjistit zda je vypínač vadný a přesto se v tom hrabeš?

bubik2
18.01.24 18:27
hodnocení

to si piš

hodnocení

0x

nejdřív vypnout jistič. Tady pozor, ten světelný obvod může být třeba někde napojen ze zásuvky(to znamená že tam může jít šťáva i když je jistič s nápisem SVĚTLA vypnutý) to jen abyste nedostala bombu a nerozmlátila si lebku při pádu na podlahu.

Pak nám nafoťte vypínač bez krytu a i tu slavnou objímku

bubik2
hodnocení

tak jsem vyměnila vypínač za nový a objímku taky a zase to nesvítí..TAK ČÍM TO JE? .připojeno to mám dobře :P

Zle zapojene :)

milous1

Změřit a už jste mohla vědět kde je asi chyba včera.

bubik2
hodnocení

zapojené je to dobře...připojila jsem to přesně dle původní objímky i původního vypínače (protože oba fungovali dosud bezproblémově

111®
hodnocení

0x

je možno nafotit vypínač a dát sem fotku?

bubik2
hodnocení

zde nový vypínač a jak jsem ho zapojila...

Vypínač koupelny najednou nefunguje

111®
hodnocení

0x

A pokud máte možnost měřit a vše je OK musíte na šroubcích naměřit ve vypnutém stavu 230V a v sepnutém téměř 0V. Pokud možnost měřit nemáte, můžete zkusit izolovaným vodičem propojit ty dva šroubky. Když se to nerozsvítí je nutno hledat jinde.

Jo koukám dodatečně, nepatří to dole pod ten druhý volný šroubek?

bubik2
hodnocení

propojit to zkusim můžu ale můžete mi blížeji přiblížit jak přesně na to?...co je "izolovaný vodič" to je drátek z libovolného materiálu jen obalený plastem? a dělat to při vypnutém nebo zapnutém proudu? a jestli ten druhý drát patří do toho druhého spodního šroubku netuším...ale předtím to ten vypínač měl takhle a světlo svítilo

111®
hodnocení

0x

hele a není blízko soused který by věděl jak na to? Tak jinak. Vypnout jistič, dát oba drátky pod jeden šroubek a zapnout jistič , buď se rozsvítí nebo ne, to bude pro tebe bezpečnější.

doplněno 18.01.24 18:54:

.

bubik2
hodnocení

sousedy nenávidím

bubik2
hodnocení

dobře ale pod který šroubek? je to jedno?...a v jaké poloze mít klikáček vypínače když pak zapnu jistič...? zapnutý nebo vypnutý a pak ho zapnout,?..to se budu asi bát))

111®

šroubek je jedno a mačkátko také, to se tím vyřadí... vyberte si který bude vhodnější, dal bych to podle délky vodiče aby tam dosáhl..

bubik2
hodnocení

je mi to jasné...jdu na to...tak vypínám počítač a zdroj a pak se ozvu ...nebo neozvu :D

bubik2
hodnocení

haloo ,já žiju ...tak jsem vypla proud a oba drátky jsem vsoukala pod jeden šroubek...uf ...zapla jsem proud a NIC! ...zkusila jsem i druhý drátek vložit pod onen druhý spodní šroubek a opět NIC...co jsme tím prosím zjistili? )

111®
hodnocení

0x

pokud jste to zapojila buď podle modré nebo podle zelené a nic se nerozsvítilo, zjistilo se že to není vypínačem

tady horví vodič dolů nebo spodní nahoru

Vypínač koupelny najednou nefunguje #2
bubik2
hodnocení

ano přesně tohle jsem udělala ,spodní jsem dala nahoru (modrá čára) ...takže vypínač je ok...objímka je taky nová,zapojená dle té staré a furt to nesvítí...kde tedy může ještě být problém...? měli jsme v bytě udělané nové rozvody... tak před 6 lety,tak se mi nezdá ,že by byl problém někde dál... doted to svítilo a všechno ostatní v místnostech funguje

To není vypínač. Má tři šroubky - je to přepínač.

bubik2
hodnocení

ten předtím co tam byl měl taky tyhle tři šroubky a byl i stejně zapojený )

111®
hodnocení

0x

přichází v úvahu objímka, nafotit vnitřek a kouknem na plíšky, ale to se musí případně nastavit až zítra za světla..

bubik2
hodnocení

no objímka ,ta ,co tam byla vypadala ok...ale raději jsem koupila novou a zapojila ji dle staré a taky nic...žárovka funguje v jiných místnostech takže ta vadná není...:(

hodnocení

0x

Už jsem to dlouho neměl v ruce, není to classic? A přepínač č.6? Měla tam paní původně šestku?

111®

to nevm, zkus pomoci, ty vypínače já moc neovládám, není to moje parketa... ale když to nesvítí i se spojenýma vodičema?

bubik2
hodnocení

berger: měla jsem tam původně TESLASTROPKOV 4FN 575 00 .2101

Takže tam byla jednička. Info o tom, že jste to spojila natvrdo, jsem přehlídl. To by mělo svítit. Pokud se nesešly dve závady najednou...Asi není úniku, bez měření to nepůjde...

4FN 575 00.2101 je vypínač v bílé barvě (řazení 1) - viz

teslastropkov.cz/...

Šestka (schodišťový spínač) je 4FN 575 05 a sedmička (křížový spínač) 4FN 575 07

Zkuste ten neobsazený šroubek dole vpravo.

bubik2
hodnocení

to už mi můj hlavní pomocník 111 poradil...takže to už jsme odzkoušeli...zapojila jsem spodní drátek pod spodní pravý šroubek a nechala jsem to už tak...pořád to nesvítí ...

Zkuste to znovu, po výměně objímky

bubik2
hodnocení

Zkusím vám milí rádcové popsat jak došlo k onomu nepříjemnému incidentu...šla jsem do koupelny upravit svou krásu ,rožla jsem a při odchodu zase zhasla...všechno v pořádku ...pak jsem se ale za chvilinku do koupelny ještě pro něco vrátila - rožla jsem (klikla na vypínač jako vždy) ,ale už se nic nerozsvítilo... :(

bubik2
hodnocení

objímka je taky nová...dneska jsem ji měnila...takže jsem měnila jak vypínač tak objímku...pořád to nesvítilo tak jsem ještě zkusila v té nové objímce pozvednout plíšek k lepšímu doteku žárovky...a taky nic

Rožla - hm. Odkud jste? Třeba bude někdo poblíž. Morava? Ostravsko?

kenav

A doteď nevíme co na těch dratech je L nebo N?

A ty "pojistky" máte opravdu dobře zkontrolované? Každý okruh má své jištění. Tedy to, že vše ostatní funguje, nemusí nutně znamenat, že funguje i "okruh koupelna".
bubik2
hodnocení

ale pojistky to nevyhodilo...a ty jsem zkoušela vypnout a znovu nahodit opakovaně

hodnocení

0x

Na foto je za tím vypínačem vidět nějaký bastl, wago svorky a něco omotaného páskou. Třeba tam něco upadlo, nechcete vypínač vyklopit a nafotit nám to?

Nemáte doma doutnavkovou zkoušečku - šroubovák (stojí pár kaček), nebo něco, čím se dá měřit? Fakt jste zkontrolovala všecny jističe? Ideálně všechny shodit a nahodit, pokud nevíte, který to je.

bubik2
hodnocení

jističe jsem nahazovala už asi milionkrát)) a to co je za vypínačem to nevím,ale nic z toho se nepřipojovalo k onomu vypínači...to jsou nějaké samostatné kabeláže ,které tam nechal pan elektrikář když se dělaly nové rozvody

hodnocení

0x
Bubiku, co takhle fotka rozvadece?
Nema svetelny okruh koupelny samostatny proudovy chranic? Nebo jisticochranic, treba neco jako X LINE z bauhausu nebo Kanlux atd..

111®
hodnocení

0x

sakra na chránič jsem úplně zapoměl, že by mohl být shozen..

@111
Problemy jsou s tema nekvalitnima chranicema, nektery maji zivotnost tak 2roky a potom nazdar
Melo nas vsechny napadnout hned, at vyfoti rozvadec
111®

ale jinak je teda holka docela šikovná..

111, paní tazatelka je šikovná, ale co mne více zaráží, že i poradci jsou klidní a vzdali to ti, co jen tvrdí dospělému člověku, že elektrika zabíjí. Když to vědí i malé děti.

Takže milý elektrikáři, moc Vád děkuji za odborné rady, trpělivost a hlavně ochohu pomoci šikovné tazatelce.

bubik2
hodnocení

MOC VÁM VŠEM KLUCI DĚKUJI za váš čas ,vlídnost ,galantnost ,trpělivost ,znalosti a ochotu pomoci...budu volat elektrikáře ,nebojte se...jen jsem chtěla zkusit jestli to nepůjde vyřešit po dobrým...ale vypadá to ,že jsem na to krátká)) ...mějte se krásně a při dalším dotazu nashledanou ♥

Aspoň ještě mohla být fotka rozvaděče.
Dejte vedet v cem to bylo

Milá paní bubík, díky za Vaše vzácné a milé poděkování, páč to moc tazatelů nedělá.

Vzhledem k ochotě poradců Vás prosím, milá paní, dejte vědět, co to bylo za závadu.

bubik2
hodnocení

rozvaděč ..hm...tuším ,že je to ta krabice ve které jsou jističe? a kde vypínám zdroj elektřiny? ...tak zítra za světla nafotím ,... hezký večer všem).

bubik2
hodnocení

slíbené foto ...snad jste chtěli vidět tohle?))

Vypínač koupelny najednou nefunguje #3

111®
hodnocení

0x

Ano to je ono. Ta součástka s tím modrým čtverčekem je tam jen jedna? Pokud ano tak nám nafoťte ještě objímku žárovky zevnitř jak jsou plíšky.

bobann
hodnocení

0x
Vim, ze jste zkousela ti zarovku jinde a jinde svitila, ale zkusila jste aspon dve jine zarovky do te "nefunkční" objimky?
Me tady taky nefunguji vsechny zarobky v asi dvou objimkach, v tech dvou objimkach funguji jen nektery zarovky, takze jeste trosku takhle prozkouset.
Nektery zarovky k nekterym objimkam mi proste nesednou, i kdyz je to klasicka objimka pro zarovku

"Plisek uprostred objimky na kterym ma byt faze, jsem pritom nahnul pro jistotu kontaktu se zarovkou, nepomohlo to a proste tam nektery zarovky nejdou."
Jo, také jsem řešil záhadu blikající žárovky. Přiohnutí kontaktu vždycky pomohlo - nanejvýš tak na týden. Pak to začalo znova. Tak jsem si do objímky důkladně posvítil baterkou a ten "zlobivý" kontakt měl uprostřet od výroby menší půlkukovitou prohlubeň. A protože žárovka neměla obvyklou širokou kontaktní plochu, ale jen menší pecičku uprostřed, tak to prostě ztrácelo kontakt. Teď je tam LED s širokou kontaktní plochou a není problém.

Vypínač koupelny najednou nefunguje #4

S kontaktem na patici je to tak, že nemusí být na boku dobře bodově přivařený a na kontaktní plošce na konci závitu taktéž - jak píšete. Pomoc je jednoduchá: prostě jsem napájel vývod propájel a vytvořil nový cínový vrcholek / kopeček.

111®
hodnocení

0x
Jde o to abychom všemožné bez měření vyloučili mechanickou zavadu. Ano zkusit jine žárovky je dobrý. Mozna to chce nastelovat jen plechy v objimce ale to potřebujeme foto abychom mohli radit ketry pkech jsk prihnout.
bobann
Doted nevim proc mi dve objimky u stropnich svetel nežerou nektery zarovky *smich*
Plisek uprostred objimky na kterym ma byt faze, jsem pritom nahnul pro jistotu kontaktu se zarovkou, nepomohlo to a proste tam nektery zarovky nejdou. Ty zarovky ,co tam funguji, tak fungují i kdyz s nima hybam, takze nejaka vule v objimkach neni. Preato je nekde problem, nechci se tim otravovat.

111®
hodnocení

0x
A co boční plech co doseda na zavit. Zkusil jste prihnout?

111®
hodnocení

0x

tak už to nějak dopadlo?

Odmítá použít fázovku. Bude to na dlouho.

bubik2
hodnocení

AHOJ KLUCI:.! tak jsem tu ..a odpovídám postupně..

1) -tu žárovku jsem v objímce zkoušela jednu tu klasickou z kuchyně a ta tam taky nesvítila...v kuchyni ale svítí...zkoušela jsem tam našroubovat i jiný typ žárovek a taky nic...

2) plíšek v objímce jsem pozvedla trochu aby měl dotyk a taky nic...ten druhý plíšek ,co je víc natěsno,jsem nezkoušela pohnout...ale můžu ještě zkusit...objímka je ale nová,tak si myslím,že by v objímce problém být neměl...tu jsem měnila jako první...

3) zítra ,hned jak bude čas, nafotím tu novou objímku zevnitř..

4)ohledně toho jističe a toho modrého čtverečku nevím co přesně mám zjištovat ,je tam ale pouze jeden...ani nevím k čemu slouží...

5) elektrikáře jsem zatím ještě nevolala...ještě máme čas::.D

bubik2
hodnocení

zdravím vás a posílám slíbenou objímku ... krásný víkend všem )

Vypínač koupelny najednou nefunguje #5
Vypínač koupelny najednou nefunguje #6

Pěkný. Už jste otestovala tu fázovku?

111®
hodnocení

0x

ten boční plech přihnout ve směru šipky tak o 2-3mm. Když tak ještě spodní plech o kousek směrem ven / k sobě/

Vypínač koupelny najednou nefunguje #7

nebo změřit, na těch plíškách, zdali je tam napětí. Pamatuji starou zkoušečku, objímka se žárovkou a dvě žíly z kabelu CYKY.

Jen mi je divné, od 17. ledna v koupelně stále bez světla? To jako fakt?

111®
hodnocení

0x
Umite vyrobit tohle nebo kouoit takovou zkousecku?
Vypínač koupelny najednou nefunguje #8
Vypínač koupelny najednou nefunguje #9

To je ono, to jsem používal v minulém století. :)

Zkoušečku zřejmě má, viz
21.01.2024 10:08
tu zkoušečku jsem našla,má průhlednou modrou rukojet s háčkem ...

bobann
hodnocení

0x

Než se snažit ohybat plech v objimce, tak bych radsi koupil objimku jinou, zase novou, ale trochu jinou, aspoň na zkousku, tahle taky nemusi byt dobra. Objimka stoji par korun
Hlavne nezapomenout zase shodit jističe
Myslim, ze to do konce roku 2024 dame dohromady ;)

Pane Bobane, ale to by pak do konce roku byla v koupelně stále tma?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]