Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
Bytový dům, společná chodba s takzvanými francouzskými oknami. Soused Každé ráno kromě neděle vyjde z bytu, Sejde do sklepa, kde má dílnu, a cestou otevře tato francouzská okna na ventilačku/vyklápěčku.
Okna zůstanou otevřená v jakémkoliv počasí, i teď, v zimě, pokud je já nebo jiná sousedka nezavřeme. Takže 6 – 12 hod.
Chodba opravdu citelně vychladne, i když není Až taková zima.
Kdykoliv se vrací domů, Cestou zavřená okna opět otevře. Sousedka i já jsme se opakovaně písemně snažili na každého apelovat, že... Větrat se má krátce a intenzivně a že ...energie...vždyť víte.
Ostatní spolumajitelé Buď nevycházejí nebo vycházejí jen v občas z bytu.
Správce ze správcovské firmy toto označil za sousedský spor a odmítl do toho zasahovat.
Jako řešení mám pouze uzamykatelnou kliku do těchto dveří / okna... Napadá vás něco jiného?
Měl jsem stejný problém, kdosi otvíral okna pokaždé, když šel okolo. Mráz - nemráz. Nic bych nenamítal, kdyby to okno po vyvětrání zase zavřel. Jenže se stávalo, že okno zůstalo dokořán otevřené celou noc a ráno byla na chodbě jinovatka. Pomohly zamykací kliky - klíč mám já a uklízečka. Jenže pokud je dům ve společném vlastnictví, má nárok na klíč každý, takže v tom případě se to moc nevyřeší.
Dobrý den. Vůbec bych to nehrotil. Právo otevírat a zavírat okna má každý, kdo tam bydlí a je jedno , jestli je to čech,cikán, ukrajinec,inteligent , nesnášeč chladu nebo naopak někdo, kdo se neustále dusí. Vezměte to jako fakt. Rozumné je se domluvit, ale když to někdo ignoruje, nic s tím nesvedete. Berte to tak, jak to je.
Jestli má právo zvyšovat útratu za topení pro všechny vlastníky a poškozovat jejich majetek (např. zmrzlé rostliny na chodbě), to je odvážné tvrzení. Pokud se jedná o SVJ, tak si sepište nějaká pravidla ohledně používání oken ve společných prostorech. Dočasně bych prostě kliky z oken odmontoval.
Aha, takže jedinec, kterému je horko, má právo zvyšovat výdaje za topení v dalších 25 bytech ? No jo, no... máme holt demokracii
.
Ziadny sused si nemoze svojvolne okna otvarat, ale rovnako ani montovat kdesi nieco na zamok do spolocnych priestorov bez suhlasu ostatnych.
@milancukrar : ako spravca urobim nasledovne :
- ak ho poznam, poziadam ho o uvedenie do povodneho stavu
- ak odmietne, zavola sa firma, material a pracu mu fakturujem (svojvolny zasah do spolocneho majetku)
- ako ho nepoznam, oprava do povodneho stavu bez zamku na naklady fondu oprav + oznam susedom na nastenke, ako zbytocne prisli o peniaze z fondu
Doplním pro všechny: pán dělá výhružná gesta, občas je z něj cítit i alkohol, sousedka je poměrně křehká žena, to je ta která psala papír na nástěnku, já jsem také napsala každému do schránky a na nástěnku, skladba majitelů ve vchodě je: stará paní, mladá paní, prázdný byt, starý manželský pár, Subtilní sousedka, stará paní, dvě podnájemnice, tyto nezajímá. Subtilní sousedka Napsala vcelku kvalifikovaný oznam, je stavební inženýrka a označila se za stavebního fyzika. Všichni souhlasíme s tím, že větrat ano, ale Krátce a intenzivně. Ne 6, 8 hod... A ne, takové větrání nenapomáhá minimalizaci plísní, Právě naopak. Ráda bych poděkovala všem, kteří měli věcnou připomínku či radu, většinou byli v komentářích, takže nemůžu jinak ocenit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.