Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o zateplení domu. Chtěl bych se zeptat, s jakou cenou za 1m2 zateplení musím asi počítat (bude provádět firma)? Nabídky bych si nechal udělat pro srovnání nejsíš na tl. polystyrenu 10, 15 a 20 cm. Těch 10 je spíš pro srovnání, abych viděl rozdíly. Bude se jednat o lepení desek (pěna nebo lepidlo), kotvení, perinka, lepidlo, štuk, fasádní barva (nejspíš bílá nebo světlý odstín jiné běžné barvy), lešení. RD 2 NP. Stávající fasádu není nutné opravovat. Děkuji za názory.
Tak niektoré položky sú tam fakt predražené,najmä cena práce a množstvo lepidla. Vrece lepidla na m2 asi je trochu veľa, cena sietky popisovanej je bežne kúpiť za 24 Kč, a za m2 úkonu zobrať 300 Kč je do neba volajúce,jedine,že by ten m2 robil hodinu. Tu u nás v okolí sa pohybuje cena za m2 kompletnej práce na zateplení cca 20 €,čo je v prepočte 490 Kč.
Slavco-asi od místního "pracanta" a načerno, bez daně!
Také byl čas kdy stál komplet zateplovačky, m2 2500-3000kč.
No úprimne,koľko v čistom ponúkaju firmy na hodinu,čo čítam inzeráty tak od 120 do 180 Kč na hodinu,pár zamestnaní je okolo 250 Kč. Normálne fásadnik položí za hodinu v pohode 6 m2 a brať za hodinu práce 1800 Kč,tak to je už silná káva.
Pominu fakt, že mzda se uvádí vždy v hrubém, protože čistou má každý jinak. Tak pro těch 250 korun čistého (bez odpočtu na děti, manželku a další slevy - to je ten důvod, proč se neuvádí nikdy mzda v čistém) vychází cca 430 korun, které musím vyfakturovat plus DPH, tj. cca 520 korun je částka, kdy zaplatím zaměstnance a to jsem pořád na nule v zisku. Takže si k této částce ještě něco přirazím na pokrytí dalších nákladů a zisk. Další náklady mohou být mimo jiné i dovolená zaměstnance, kdy nepracuje a nepřináší peníze, případně prvních 14 dní nemocenské, pokud je nemocný.
V každém případě - pokud se dá udělat 6 metrů za hodinu, uznávám, že už je to trochu moc.
Vata na rozdíl od polystyrénu nehoří.
U polystyrénu sice píšou "oheň nešířící", ale není to tak zcela pravda. Právě naopak - oheň se po něm šíří v rozvinutější fázi požáru velmi dobře.
EPS 70F je samozhášivý, nikoliv hořlavý. Vata je určitě dražší, více práce s vatou je určitě. Vata nedělá takový nepořádek v okolí, když se přebrušuje.
Více staveb se zatepluje Polyšem, vatou zase všechny paneláky.
No tak jasně, ono se to nasčítá, jen jsem chtěl říct, že jestli je to 1600 nebo 1900 za metr, tak ten rozdíl už nevypadá ta strašně. Nicméně aspoň že strany od ulice bych ho dal, pokud je to blízko silnice, kvuli hluku. Jinak tady kousek od nás začali zateplovat v listopadu tím černým polyšem a nechali to tak, přitom se doporučuje tento polyš nenechávat dlouho na slunci a co nejdříve natáhnout omítku, zbytek mají pořád venku, ten je aspoň chráněný částečně v obalech.
Tak jak byl objekt postaven před lety, vzali jen vapku, omyli povrch, tuším, že odtrhli dřevené lišty a lepili polyš na pěnu. Jinak nic neodstranili. Zevniř dávali SDK desky.
Honzas: ano, jakzateplitokal.cz jsem koukal. Od člověka, co prodává prezentaci, jak zatepluje po 20 nebo 30 letech činnosti, za 450 Kč bych si asi nic udělat nenechal. Jak říkám, co tam chcete počítat, když potřebujete výsledek na centimetry? Když pracujete s mnoha proměnnými... jediné, co víte, že je dřevotříska uvnitř a venku cement obložení. Vše mezi je loterie. Známý všem ukazoval, jak rozebral stěnu okálu a izolace tam bylo možná tak dvě třetiny v lepším případě, parotěs nebylo nic jiného než roztrhaný igelit... Tzn. ideálně vše rozebrat a postavit znovu. To už to můžu vyzdít a bude klid.
Obrázek je na provětrávanou fasádu, ale výpočty i na polyš. Je jasné, že dneska si již nedají 120mm, ale půjdou daleko více, a splní výpočty.
Miláně, kvuli lepšímu odvětrávání, pokud je konstrukce dřevěná. Azbest je samozřejmě svinstvo a nikdo ho doma nechce a utěsnit se dobře nedá. Jinak vata jak už jsem psal je dražší, ale v celkové ceně bude navýšení možná 15%. Aspoň že strany ulice, kde jezdí auta , pokud jezdí, kvuli hluku. Polystyren hluk zesiluje.
lepšímu odvětrávání
ale to již spekulujeme o maličkostech, páč odvětrávání prostoru má být jiným stylem, nikoliv přeci pouštět vlhkost do stěn, přes prodyšnou vatu až k neprodyšné fasádní penetraci,
Ale každý věříme něčemu jinému.
Vy věříte navýšení možná 15%, já nikoliv. Opět připomenu, dejte mi výsledek, já Vám tu cenu na to spočítám.
Ale zkuste to, zadat někomu výpočet na zateplení STEJNÉHO domu ve vatě a v polyši?
Pane fikusi,
třeba u polyše nepotřebujete kotvící hmoždinky, i při dodržení předpisu ETAG 04. Práce s polyšem je učitě lehčí a levěnší, nežli s vatou. Ale jak jsem již někde zmínil, dejte výsledek, já Vám to tak spočítám..
Přeji krásný víkend, podle Vašich představ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.