Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinný dům s ČOV a ekologie

Od: michal999 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.
Bydlím 3. měsícem v RD a máme ČOV.
Používám ekologická mýdla, tablety do myčky, čističe WC, mycí prostředky... prostě vše, abych nezabil bakterie v ČOV.
Všiml jsem si, že se mi z umyvadlových odpadů line nepříjemný zápach plísně.
Když se mi toto stalo na bytě (asi jednou za 1,5 roku), tak jsem nalil do odpadů "krtka" a byl klid. Mohu toto udělat občas, když mám ČOV? Nebo raději použít eko přípravek?
Docela se divím, že po tak krátké době bydlení jsou odpady zaneseny.
Díky za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x

Užívat ekologické prostředky do domácí čov je pouhý marketingový trik. Jsou k ničemu. Můžete užívat jakákoliv nejlevnější mýdla, šampony, jar a podobně. Tablety do myčky zrovna vhodné nejsou, ale pokud ji nepoužíváte denně, problém to nebude. Základem je užívat pravidelně wc na obě potřeby, aby se vytvářelo dost bakterií. Krtka můžete používat úplně běžně bez problému. Doporučuji ale místo něj hydroxid sodný - je to totiž zcela to stejné, jen daleko levnější. Obecně je v čov aktivní kal nezávadný a vhodný při odkalování například ke stromům na zahradu.

hodnocení

2x
Do ČOV toho nepatří tolik, že daleko kratší seznam je toho, co do ČOV patří.
Proč se Vám line zápach plísně z odpadu, to asi nebude záležitost samotné ČOV, nýbrž něčeho jiného.
Cokoliv, co zabije bakterie do ČOV nepatří. Neznám sice přesné složení "krtka", ale pokud tam bude cosi jako chlor, pak to použít nelze.
Samozřejmě ale, že se bakterie zase v ČOV namnoží, není to ale otázka hodin, nýbrž spíše týdnů.

hodnocení

0x
To co hubí plíseň to likviduje biologii v aktivaci. Problém není že něco nemůžete použít, ale ve velikosti dávky aby se nedostala do aktivace. To co smrdí a to musíte zlikvidovat je relativně malé ploše mezi vpustí a hladinou v sifónu.

hodnocení

0x

Do sifonu nalijte cca 100ml zeleného Domestosu a nechte přes noc, je viskozní a chvíli v trubkách vydrží. Savo by také zabralo. Jedná se sice o přípravky na bázi chlornanu sodného, který likviduje vše živé, ovšem on se velmi rychle rozkládá na neškodné produkty, takže pokud tam nenalejete půl lahve, nic hrozného by se stát nemělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]