Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit pákovou baterii

Od: pipon odpovědí: 7 změna:

Nevíte někdo prosím vás jak opravit pákovou baterii.

Když s pákou pohnu úplně do leva na puštění horké vody, tak se mi páka jako by zasekne a nadskočí.

Voda začne protékat přímo pod pákou dolu na vanu. Jde to nějak rozebrat?

Předem moc děkuji!

Pipon

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Pod tím barevným kolečkem je červík, po jehož vyšroubování lze sundat páku a potom pokračovat rozebíráním baterie. Nejsi-li si si jistý, svěř to instalatérovi. Je-li páka z řady jednorázovek (na jedno použití), tedy z těch laciných, pořiď si novou a vyměň. Vyjde to laciněji, než oprava.
Hezký den.

8976*
hodnocení

0x
postup jak uvádí kolega, nezapomenout zastavit vodu/ hlavní uzávěr/, potom vyndat kartuši a pokusit se sehnat druhou, je jich několik druhů, základem je zda je baterie osazena sítky - pod šroubením baterie na vstupu vody, poud ne, závada se bude s největší pravděpodobností opakovat, protože při poklesu tlaku vody - tj. při zastavení dodávky vody a nebo jen při kolísání tlaku dojde ke zvíření nečistot v potruvb do kartuše se dostane písek či jiná nečistota a je to tu...příjemný den

zwiki*
hodnocení

0x
Jedině koupit novou.

pipon
hodnocení

Děkuji všem za pomoc. Baterie je již opravena a zvládne to asi každý trochu šikovný člověk. Co jsem zjistil v jednom obchodě na Floře tak ve směs se kartuše vyrábějí ve dvou velikostech 3,5cm a 4cm. Jediné co se musí udělat je odstranit tu páku, vyšroubovat to kování které kartuš drží a vyměnit kartuš. Co se stalo v mém případě bylo, že vnější obal kartuše úplně popraskal a voda poto protékala. Nejsem si jistý jaká je značka baterie, kterou doma mám, ale co mi prodavačka říkala, tak jsou si většinou velmi podobné a rozdíl je pouze v tom průměru.

Jen pro zajímavost: byl jsem v domácích potřebách na Vinohradské ul. kde v podstatě ani nevěděli co chci a nabídli mi celou novou baterii. Pak jsem byl na Vinohradské v obchodě se specializací na koupelnové doplňky kde mi řekli, že musím kontaktovat výrobce a nechat si to dovést od něj. A na konec jsem tu kartuš sehnal v obchodě co se zabívá takovou všechochutí do domu nebo bytu počínaje svíčkami a různými lampami apod. Naštěstí pro mě tam měli i baterie a kartuše.

8976*
skusil jste ta sítka...?
pipon
hodnocení

Sítka jsem tam žádná neviděl. Akorát jsem koukal, že přímo v té rozbité kartuši bylo malé a dost prorezlé sítko. U nás když se spustí voda tak teče chviličku rezavá, což asi bude ten důvod. Každopádně už ta voda teče dobře.

8976*

ta sítka se dávají do vystupu ze zdi, většinou je tam prodloužení a tam jsou ta sítka, pokud vám občas teče ta rezatá voda jak říkate tak tohle zřejmě bude mít vliv na tu novou kartuši, no třeba vydrží...hodně zdaru...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]