Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omylem vypraná peněženka

Od: anonymka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, vyprala jsem si peněženku. Omylem tuhle koženou. Dala jsem ji na radiátor myslíte že uschne. Že proschne.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

19x

Nechte peněženku volně uschnout při běžné pokojové teplotě. Rozhodně ji nedávejte uschnout na sluníčko, nebo radiátor. Kůže by Vám mohla nehezky vyblednout, nebo popraskat a to určitě nechceme.

hodnocení

14x

Proschne určitě. Čím pomaleji budete sušit, tím lépe. Když to ale uspěcháte zvýšením teploty, kůže pravděpodobně nezvratně ztvrdne, případně se srazí.

Po vysušení co nejdříve důkladně ošetřete nějakým impregnačním přípravkem na kůži (v nouzi třeba indulonou, nebo sádlem).

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, když ji zabalíte do novinového papíru, který saje vodu (a budete ho měnit za suchý), tak proschne rychleji. Až zcela vyschne, tak ji nezapomeňte promazat Indulonou a zbytek krému setřít, ať si od ní nic neumastite. Zdravím!
P.S. Bankovky také vysušte na novinách.
doplněno 14.01.24 13:21: anonymka - doufejte. Ta peněženka bude mít potom patinu.
anonymka
hodnocení

Díky budu tedy doufat :)

hodnocení

5x

Zde je jediná rada-pokud by ještě mala kožená pěněženka být funkční , tak nechat PŘIROZENĚ vyschnout,maximálně tomu pomoci novinami-dovnitř nastříhané pruhy místo bankovek a zvenčí zabalitdo novin ALE ne k teplu-kamna, radiátor UT, krb...

Nechápu jak nekdo může OMYLEM vyprat peněženku? to jste byla ovíněná a spletla jste si pěněženku s ponožkami?

Nemělo by být nedopatřením, nepozorností, hloupostí ...

anonymka
hodnocení

Nechala jsem ji v batohu ...
Hlavní peněženku mám v kabelce takhle byla náhradní na drobný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]