Pokud ti jde o odsávání cinu,tak můžu doporučit, co mi teď přišlo asi za stovku z Aliexpresu - takový jakoby pájecí pero, ale s dutým hrotem a integrovanou pružinovou odsávačkou. Stačí nechat nahřát a pak jako u klasických odsávačky, funguje to luxusně na prvni pokus, žádný opakovaný nahřívání páječkou a pak rychle přehmátnout a trefit se odsávačkou a případně znova a znova... Prostě to hřeje samo a jak je to takhle rychlejší, bude to i šetrnější k plosnaku a součástkám, není potřeba to prohřívat tak moc, jen aby se právě roztekl cín, cvaknout na tlačítko a je odsato.
@miso mám odsávací knoty, ale ne vždycky to spolehlivě "odsaje" pájku i z otvoru. Právě včera jsem s tím docela bojoval, když jsem měnil joystick v xbox ovladači. Ikdyž už jsem měl starý venku, nedařilo se vyčistit některé otvory a nakonec jsem je musel projet 0,8mm vrtáčkem.
bery*
Tady je odkaz přesně na ten můj kup, akorát už to není v akci, kdy mě to vyšlo na 91 korun :
Licna funguje, ale chce to trochu grif.. Třeba přidat trochu tavidla či třeba i cínu... A klasická odsávačka funguje jak kdy... Zase je to trochu o zkušenosti... Osvědčilo se mi na hrot nasunout s přesahem silikonovou bužírku. Není to můj nápad, to už nám do hlavy cpali když jsem chodil do školy.
@bery díky, já to za 91 mám (vypadá to že to jde za tu cenu koupit jen jednou). Objednáno a uvidím za ty prachy to za vyzkoušení stojí
bery*
Tak to asi bude přesně ono, já jsem taky nedávno objevil tyhle nabídky 3-10 zlevnenejch věcí a už jsem takhle koupil tak stovku ruznejch blbosti i jen ze zvědavosti
Také mohu doporučit. Mám podobnou pět let. Tenkrát se prodávala za 135 Kč. Má navíc uzemňovací kablík s krokodýlkem. Odsávání je mnohem spolehlivější a šetrnější než odsávačkou nebo licnou.
Mě se osvědčil červený gumový balonek(na aplikaci klystýru) do kterého jsem zatlačil místo PE hrotu kousek dřevěné tužky s odvrtanou tuhou. Po nějaké době vždy cínové kuličky z balonku vysypu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.