Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové topení - půjde na atmos?

Od: honzaz odpovědí: 10 změna:

zdravím, do budoucna plánuju ve 100let starém domku zbudovat kotelnu a rozvést radiátory (ted se topí krbem a vafkami)

budou se dělat i nové podlahy (současný stav prkna a pod nimi hlína)

chci zplynovací kotel na dřevo.

LZE UDĚLAT ŘEŠENÍ, ŽE BUDOU NORMÁLNĚ V MÍSTNOSTECH RADIÁTORY A V HLAVNÍ MÍSTNOSTI, KDE JSEM NEJVÍC ČASU JEŠTĚ I PODLAHOVÉ TOPENÍ? (POKUD BUDE MRZNOUT, PUSTIL BYCH V NÍ I RADIÁTORY, JINAK BY TAM JELO PODLAHOVÉ)

pokud by to byly komplikace nebo to celou akci prodražilo víc jak o 50tisíc, tak to dělat nebudu

díky za odborné názory

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ke kotli na dřevo musí být akumulační nádrž, dál můžete teplo rozvést různými způsoby. Z podlahovky se vrací nízká teplota a tím je akumulace maximálně využita.
honzaz
hodnocení

ano vím že musí být aku, chci jet přes dotaci

jen jsem nevěděl zda to jde - to budou muset být nějak dva okruhy? protože do radiátorů jde mnohem teplejší voda než do podlahovky? (tam třeba jen 30C? )

Pro podlahovku musí být zvlášť okruh. Směšovač kterým bude regulována teplota a oběhové čerpadlo.

Okruh podlahovky může být i přes RTL ventil

honzaz
hodnocení

:D tak to jsem úplně mimo no ale nevadí

otázka spíš, pokud bych si v jedné místnosti (5x4m) to podlahové topení nechal dát (samozřejmě se bez něj obejdu, není to smrtelně důležitý ale hodně mě to láká, je to příjemný) ,,,,, tak o kolik se to prodraží?

toparmatury.cz/...

O koli k se prodraří - záleží jaká je skladba podlahy, polystyren + trubkky + RTL ventil určitě do 50 tis., záleží kde by se napojovalo.Mám takhle na jeden okruh podlahovku + žebřík + radiátor v koupelně

honzaz
13.01.24 19:16
hodnocení

hodnocení

1x

Ano, lze to udělat.

Ano, stavbu by to určitě prodražilo o více jak 50tis Kč.

riva
hodnocení

0x

Barák bych tepelně zaizoloval tak, že radiátory nebudou potřeba a bude stačit jen podlahové (vodní) topení. A dle dalších financí počítal s krbem (teplovzdušný až teplovodní), fotovoltaikou + klimatizace až tepelné čerpadlo.

hodnocení

0x
Samozřejmě lze provést. Podlahovka je pak na hlavním rozvodu jako jeden radiátor a vlastní podlahovky mají směšovací ventil a oběhové čerpadlo. Navýšení o 50 tis těžko lze posoudit bez detailní znalosti, ale zřejmě to stačit nebude/ je i otázka zdali si to budete dělat sám či dodavatelsky/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]