Zdravíčko. Jsem trochu rozčarován z funkce termo hlavic. Mám klasické, manuálně ovládané, rok staré termo hlavice na radiátorech. Nějaký Siemens to je. Člověk bere, že tato technologie má nějakou rezervu v reakci na okolní teplotu. Ale! Když si přitopím krbem a v místnosti je 25 stupňů,čekal bych, že hlavice nastavená na cca 21 stupňů dle jejich vlastní tabulky vypne radiátor zcela. Ale to topení je horké jak kráva! Absolutní nesmysl! Jak jsou na tom vaše hlavice? Mám špatnou značku nebo je to "normální"? Díky.
Dejte typ stavajiciho termoventilu a hlavice nebo fotku, at muzeme vybrat spravny typ hlavic.
doplněno 12.01.24 19:31:
Termoventily zrejme nebudou od Siemensu, vypada to na IVR. Tim padem muze byt problem a nemusi, ale u Vas je. Pokud Vam to dodavala a montovala firma, tak uplatnete zaruku, vyreklamujte to.
Máme doma hlavice DANFOSS cca 15 let a fungují v naprosté pohodě... Já bych to spíš viděl v nekompabilitě hlavice s ventilem.. Třeba jiný zdvih? Obecně Siemens je světovou jedničkou v automatizaci a i v MaR, tak se mi nechce věřit v nějakou vadnou výrobní serii hlavic.. Ale v dnešní době nikdo neví...
Také se přikláním k názoru že nemáte kompatibilní hlavici k termostatickému ventilu. Termostatický ventil bude nejspíš IVAR a hlavice Siemens.Na bližší určení by to chtělo detailnější foto a foto s odmontovanou hlavicí. Pokud je to od firmy, tak reklamujte.
Ano, něco je u Vás špatně. Samozřejmě že dobře fungující termostatická hlavice (v případě co popisujete) zcela zavře.
kum3d
V tom případě je zcela na ho*no tato značka a typ. Teď jsem obcházel ještě nějaká tělesa a všechna jsou rozpálená přestože nastavení a teplota okolí tomu neodpovídá. Tedy Siemens se v hlavicích vyzná! Škoda že já to zjistil až v půlce topné sezóny jinak už by letěly oknem na pole. Máte nějaký typ na spolehlivě fungující hlavice? Popř. ty digitální? Ty při dosažení teploty taky zcela uzavřou? Máte zkušenost?
Já používám hlavice Heimeier. Ale záleží na jakých ventilech je chcete použít. Siemens není špatná značka, takže je třeba pátrat po příčině, proč u vás nefungují. Jste si jistý, že máte hlavice vhodné pro vaše radiátory? Jste si jistý, že nejsou osičky ventilů zarezlé a nefunkční?
kum3d
Jistý si jsem, tedy že jsou ventily a osičky v pořádku, protože když otočím hlavici manuálně na nulu, radiátor pomalu vychladne.
Je mi divné, že by bylo vadných více hlavic (natož všechny). Když hlavice mezi sebou vyměníte, pořád nefungují? Pak bych pátral v technickém listu a ověřil kompatibilitu hlavice a ventilu. Takto to vypadá na malý zdvih hlavice, proto ventil nezavře...
kum3d
Ano, všechny fungují stejně. Prostě po dosažení nastavené teploty tělesa dál jedou. Měnit jsem nezkoušel, ale myslím že to bude to samé... Proč myslíte, že nedokáže zavřít ventil? Když manuálně otočením na nulu jej zavřu... Mám v garáži nějaké staré, mohu to zítra vyzkoušet, teď už to nestihnu, za chvíli musím do práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.