Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oběhové čerpadlo-nastavení

Od: macvac odpovědí: 9 změna:

Oběhové čerpadlo ÚT spínané termostatem na kotli je v provozu i při 30°C.Myslím že je zbytečné,aby jelo i dlouhou dobu po vypnutí topení. Kotel topí na cca 65°C. Při jaké teplotě by měl optimálně čerpadlo vypínat.Kotel má výkon 25kW a vytápí 6 těles ÚT.Objem vody v topení vúči kotli je značný(Topení původně namontováno na samotíž).Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nepíšete typ kotle a jak je řešena zpátečka, ale obecně nevidím důvod tu vodu honit, když má méně jak 45°C.

Teplota topné vody závisí na kotli a na otopném systému. Podlahovka má 25°C - 48° - max 55°C, radiátory 30°C - max. 75°C.

Náš kondenzační kotel teď, když je poměrně teplo, běžně topí na 45°C (a honí vodu ...).

hodnocení

0x

Nepíšete o jaký thermostat se jedná.Jsou různé ! Já mám na stěně thermostat, na kterém se dá nastavit libovolná teplota vody pro zapínání a vypínání čerpadla.Je to regulátor oběhového čerpadla Trinnity model: Toc 11.

12.01.24 14:52
Oběhové čerpadlo-nastavení

Zdravím ,

nebyl by jste tak hodný a nenafotil jste mi uživatelský manuál jedná se mi hlavně o připojení .

Bohužel nebyl současti balení Děkuji Eda

Snad to přečtete.:)

Oběhové čerpadlo-nastavení #2
02.02.24 08:56
Oběhové čerpadlo-nastavení #3

hodnocení

0x

1. Kotle mají zabudované časové spínače pro čerpadla. Čerpadlo sepnou až je voda v kotli teplá (proti rosení/korozi) a vypnou dle nastavení doběhu (řádně promíchat vodu v topném okruhu). Třeba nemáte správné připojení čerpadla.

2. Pokud kotel nemá, lze koupit časové spínače od dokonce českého výrobce ELEKTROBOCK (běžně mají ve Vodo-Topo prodejnách) jako CS3-1B (čas startu i doběhu, tyristorový) nebo vhodnější CS3-16 (jen zpožděné vypnutí, mechanické relé). Pokud doinstalujete, dejte mimo kotel pro chlazení spínače.

doplněno 12.01.24 11:40:

Výše jsem popsal pro plynový kotel. U kotle na uhlí se řeší kombinace časového spouštění a teplotním rozdílovým spínačem nebo nějakým specifickým termostatem. Nechte si poradit v u odborníka Vodo-Topo.

hodnocení

0x

Je to podle kotle, systému topení atd. U mne vypíná při 55°C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]