Dobrý večer. Je možné,že když nahřívá bojler.tak místo pojistného ventilu nám začne prokápávat vod.bateerie ve vaně.. Vyloženě jsem to ještě nezkoumal,ale v určitou dobu nám vždycky začne odkapávat sprcha ve vaně a potom to ustane.. Dvakrát třikrát za den. Přitom pojištovákem otočím,normálně proteče a drží.tak si myslím že by měl fungovat.je tam cca 3-4.roky. Dík
Normální pákovou baterii.12.let starou.máme kamenitou vodu. Právě je mi záhadou že to kape v intervalech. Kdyby byla v pr...li tak to bude kapat přeci furt. Poji stnej ventil mám na přívodu do bojleru..
ještě je třeba prověřit funkci pojist. ventilu. Jestli správně nefunfuje tak se voda protlačí místem nejmenšího odporu, t.j. tam, kde to nejméně těsní. V tom případě výměna baterie nepomůže.
jozifek
Právě je zajímavý že to kape jenom určitej čas a stejnej interval. Pojištovák mi přijde že funguje normálně protočim upustí vodu a dosedne. Mě zajímalo jestli se stím někdo setkal. Koupim novou baterii a uvidím. Dík za postřehy..
Na vasom mieste spravim pokus, bateriu zhodim, dam tam zaslepku na studenu a manometer na teplu a hned uvidite, ci to nahodou nelezie nad tlak, pri ktorom otvara pretlakovy ventil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.