Dobrý den provádíme rekonstrukci starého domu a je na řadě střecha, máme vše připraveno a střecha je téměř položená, máme betonové tašky, původní byly pálené no a když jsem si tak dneska pročítala papíry projektu tak jsem se dočetla že krytina bude ze stejného materiálu tedy myslím že to berou automaticky že bude stejná krytina Bude s tím nějaký problém potom při kolaudaci jinak vše sedí podle projektu Krov je dostatečně únosný koneckonců když by se dala dvojitá bobrovka tak ta je ještě těžší jak betonová Když by byl pak problém,dá se nějak dodatečně upravit třeba projekt? Děkuji za rady
Problém s tím být může i nemusí. V památkové zóně zóně to problém jistě bude. Jinak ale i u vás na Stavebním úřadě mají jistě telefon a úřední hodiny.
klaraa
To ano ale ráda bych slyšela názory ostatních no v památkové zóně to není Bojím se právě aby mi to pak zkolaudovali právě no.Aby třeba nechtěli aby jsme to sundali a dali pálenou víte...
Betonová krytina je všeobecně těžší než pálená. Takže problém může vzniknout ohledně např. statiky. Pokud chcete měnit projekt aby vše ke kolaudaci sedělo, požádejte projektanta o informaci, jestli je vše v pořádku, když jste použili těžší krytinu. Buďto to spočítá sám, nebo bude muset požádat statika. Toto se však dělá vždy dopředu před nákupem materiálu. Docela bych vám nepřál vyjádření statika, že krov staticky nevyhoví, respektive průřezově ano ale průhybem už ne. První možnost je ta horší, protože by jste museli použít krytinu lehčí. Tu která staticky vyhovuje. A to je ta, s kterou projekt původně počítal. Alespoň pro příště už budete vědět, že projekt se čte a studuje před zahájením rekonstrukce a ne v průběhu rekonstrukce
Nic mi do toho není, ale proč jste sami změnili druh krytiny. Tj. jako když vám vyprojektujou topení na 22kW, taky si sami osadíte 50kW, nebo 10kW? Divím se, že v dnešní době to řešíte bez pomoci odborníků a řešíte to před kolaudací...
No proč, jako spousta správných čechů vše vím, vše znám, návod , projekt ... netřeba a pak se diví. Prostě nakoupili matreriál a pak se dívali do projektu co tam mají.
To je typicky "naše". Osobně jsem zažil, že po mně chtěl člověk spočítat tepelné ztráty domu..a k nim mi podával papír se seznamem radiátorů, které si již dopředu koupil. Zabít málo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.